RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hottest våren 2008

Lange kjoler, smale belter og fargerike mønstre er stikkordene du bør legge på minnet foran neste års vårmote.

(SIDE2): Hva blir hetest til våren? Kan jeg bruke noe av det jeg kjøper i år? Holder den korte kjolen seg? Hvilke farger er aktuelle?

STOR BILDESPESIAL LENGER NED

Alt dette og mer får du svar på i Side2s oversikt over vårmoten 2008.

Her er Side2s største vårfavoritter

Belter
Et smalt eller bredt belte er et absolutt must for en kul trend. De siste årene har både smale og brede belter hevet ethvert antrekk både til kjoler, jeans, genserkjoler og sist med ikke minst kåper. Et belte som skiller seg ut i stoff og farge kan sette prikken over i-en. Gjør som Sarah Jessica Parker, og putt et naglebelte på utsiden av kåpen. Eller gjør som Dolce & Gabbana, ta et brunt skinnbelte til et hvitt antrekk.

Gucci, Valentino, Julien Macdonald, Antonio Marras, Burberry, Biba, Ralph Lauren, Michael Kors, Gianfranco Ferre og Luella Bartley er designerne og motehusene som sverger til belter. De smale beltene er mest trendy neste vår.

Lange kjoler
Endelig er det lov å være glamorøs igjen, men gjerne med en rocka touch. En lang romantisk drømmekjole gjør seg utmerket til pumps med nagler eller romerskinspirerte sandaler. Det gjelder å gjøre den lange kjolen mer hverdagslig ved å tone ned det glamorøse. Du skal virkelig ikke gå rundt å skinne i diamanter, swarovski og en prinsessekjole. Regelen følger; røft tilbehør til en pen kjole, og pent tilbehør til en røff stil.

Gucci, Dolce&Gabbana, Roberto Cavalli, Matthew Williamson for Pucci, Antonio Marras, Versace, Elie Saab og Sonia Rykiel elsker lange kjoler.

Den korte jakken
En kort jakke gjør seg like godt til slengbukser, kjoler og skjørt, og er elsket av verdens heteste motehus. Designeren Marc Jacobs har laget en kul smokinginspirert dressjakke for Louis Vuitton for sommeren 2008. Jakken kan gjerne skille seg ut fra resten av antrekket - og husk at det finnes nesten ingen regler for hva som passer sammen eller ikke.

Gucci, Chanel, Marc Jacobs for Louis Vuitton og Dries Van Noten er motehusene som har laget korte jakker for neste sesong.

Slengbukser
De nye buksene med sleng i beina og høyt liv er det heteste nye akkurat nå. Trenden fortsetter også definitivt ut i neste sesong. Favorittantrekket måtte være å sette sammen slengbuksen fra Chanel med den turkise blusen fra Versace - hot, fargerikt og morsomt.

Chanel og Anna Sui kjører på med slengbukser neste sommer.

Puffermer
Puffermer gir en søt og romantisk stil, uten at det blir for mye. En bluse eller kjole med puffermer er perfekt med et smalt belte i livet.

Balenciaga har laget en topp som har nesten alt av det som blir hetest neste sommer - fargerike mønstre og puffermer.

Valentino er også hekta på puffermer.

Rysjer
Smale kjoler kan gjerne ha mye stoff, og helst i form av rysjer. Side2 tror rysjer kan bli en ny trend for neste sommer.

Burberry og Elie Saab lar seg inspirere av rysjetrenden - Burberry på underdelen og Elie Saab på overdelen.

Korte kjoler
Til tross for at den side kjolen nå har blitt «den nye korte», holder korte kjoler fortsatt noen sesonger. Men går du for kort kjole neste sommer, bør den være i fargerike mønstre.

Biba og Miuccia Prada for Miu Miu viser deg sesongens kuleste korte kjoler.

Mønster
Det er ingen tvil om hvilke farger og mønstre du skal velge for våren og sommeren 2008. Den røde tråden gjennom hele sesongens designere og motehus er fargerike mønstre. Kjør på med mønstre i ulike farger og linjer, og bryt gjerne antrekket med litt spreke farger som for eksempel turkis, oransje, rosa og gult.

Versace, Chloe, Ralph Lauren, Miuccia Prada for Miu Miu, Balenciaga og Dries Van Noten er bare noen av verdens heteste motehus og designere som kjører på med mønstre i alle regnbuens farger neste sesong.

Les mer om mote her

Er du fornøyd med oss? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere