*Nettavisen* Nyheter.

Houthi-militsen presset ut av Aden sentrum

En Houthi-forkjemper står  her vakt i Sanaa 1. april for å demonstrere mot angrepene i Yemen. Foto: Khaled Abdullah (Reuters)

Saudi-Arabia har sluppet våpen ned til allierte i havnebyen Aden i Jemen.

03.04.15 13:46

Ifølge lokale kilder har Houthi-militsen nå trukket seg ut av bykjernen.

Dermed ser det ut til at militsen er presset på defensiven ett døgn etter at den inntok eiendommen der landets president Abd-Rabbu Mansour Hadi oppholdt seg før han flyktet fra Aden til Saudi-Arabia i forrige uke.

Militsen måtte fredag morgen trekke seg ut av bygningene, som omtales som et presidentpalass, etter at de ble bombet av fly fra den Saudi-ledede koalisjonen, ifølge en tjenestemann.

Harde kamper

Det siste døgnet er det meldt om harde kamper mellom militsen og styrker som støtter landets fordrevne president.

Torsdag ble det meldt at minst 44 mennesker, blant dem 18 sivile, er funnet drept i byens gater.

En av militsens stridsvogner ble fredag ødelagt og en annen overtatt av Hadi-lojalister, ifølge innbyggere og lokale tjenestemenn.

Ifølge opplysningene har Houthi-militsen trukket seg tilbake til bydelen Khor Maksar.

Våpenslipp

Samtidig har Saudi-Arabia sluppet ned våpen til styrker som kjemper mot Houthi-militsen. På nettsiden Aden Al-Ghad er det lagt ut bilder av mennesker som løfter esker fylt med angivelige våpen, opp i en lastebil.

– Motstandsstyrker har nå kontroll over de fleste områdene som Houthi-militsen forsøkte å innta torsdag, sier en pro-saudisk militssoldat til nyhetsbyrået DPA på telefon fra Aden.

Aden er den siste skansen til Jemens internasjonalt anerkjente president, og det var for å hindre at Houthi-militsen i å overta også denne byen at Saudi-Arabia innledet en luftoffensiv for en drøy uke siden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.