*Nettavisen* Nyheter.

Hovdenak ble norgesmester

Foto: Andersen, Kristoffer Øverli (KOAFOTO.COM)

Slo Miriam Bjørnsrud i spurten.

24.06.12 13:19

BERGEN (procycling): Da Lise Nøstvold rykket fra konkurrentene to runder før slutt i norgesmesterskapet i fellesstart for kvinner trodde mange at Hitec-rytteren ville ta sitt andre gull i mesterskapet å bli NM-dronningen.

25-åringen vant temporittet på torsdag og gjenta prestasjonen søndag.

Miriam Bjørnsrud og Hildegunn Hovdenak rykket fra hovedfeltet på sisterunden og nærmet seg tempomesteren i et faretruende tempo.

Hitec Products-rytteren måtte til slutt gi tapt mot den jagende duoen. Bjørnsrud og Hovdenak hentet Stavanger-jenta og det tok ikke lang tid før Nøstvold var distansert.

- Nøstvold kjørte en runde for seg selv. Jeg og Miriam Bjørnsrud gikk til og kjørte henne inn, forteller Hovdenak til TV 2 etter rittet.

På oppløpet viste Hildegunn Hovdenak seg som den raskeste og tok gullet foran Miriam Bjørnsrud. Tempomester Nøstvold syklet inn til bronse.

- Jeg har kjørt litt terreng tidligere og kjørte mitt første norgescupritt på landevei i år, fortsetter Hovdenak.

Hitec Producs er norges beste lag på kvinnesiden og laget har vunnet både temporittet og gaterittet ved Lise Nøstvold og Emilie Moberg. 25-åringen Nøstvold var nær seier også søndag.

- NM er alltid viktig. Jeg skulle gjerne vært der, men jeg hadde ikke mer å gi, forteller Lise Nøstvold til procycling.no.

Resultater
1. Hildegunn Hovdenak (Sogn CK) 3.12,21
2. Miriam Bjørnsrud (RaumerRytter) +3
3. Lise Nøstvold (Hitec Products) +26
4. Linn Torp (Eidsvoll SK) +43
5. Tina Andreassen (Ringerike SK) +45

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.