*Nettavisen* Nyheter.

Høybråten: - Kjenner meg ikke igjen

Dagfinn Høybråten Foto: Arild J. Waagbø

Svarer på kritikken fra partifeller i KrF.

02.10.10 19:37

Fredag ble det framsatt knallhard kritikk mot partileder Dagfinn Høybråtens lederstil i Aftenposten. Kritikken fredag kom fra anonyme kilder, men lørdag står to tidligere KrF-topper fram både i Aftenposten og Fædrelandsvennen.

Les også: Katastrofemåling for Kristelig Folkeparti

Skjelt ut

Jan Oddvar Skisland forteller til Fædrelandsvennen at han ble skjelt ut av Høybråten over telefon.

- Han lurte på om jeg visste hva utspillene mine gjorde med partiet. Først ble jeg paff. Deretter ble jeg sint og tenkte «dette finner jeg meg ikke i». Jeg svarte tilbake at dette var en helt uakseptabel måte å håndtere medarbeidere på. Etter det var det nesten ikke kontakt mellom oss, sier Skisland til avisen.

Nå sier Kristelig Folkepartis leder at han ikke kjenner seg igjen i bildet som partifeller de siste dagene har tegner av ham.

- Jeg vet hvem jeg er og mine nærmeste vet det. Og jeg vet at feilfrie mennesker ikke finnes. Vi har alle et forbedringspotensial. Jeg kjenner meg ikke igjen i det bildet som tegnes. Men jeg verken kan eller vil evaluere min egen innsats som leder - det vil jeg overlate til andre, heter det i skriftlig kommentar fra Høybråten til Nettavisen.

Han legger til:

- Jeg vil gjøre mitt for fortsatt å legge til rette for at mine medarbeidere i KrF kan gi meg tydelige tilbakemeldinger og viktige korrektiver ved de anledningene vi har. Alle som står fram med en direkte kritikk og tilbakemeldinger, vil jeg forholde meg til og ta på alvor.

- Autoritær

Ingebrigt Sørfonn, stortingsrepresentant for Kristelig Folkeparti i tolv år fra 1997, er også en av de som nå forteller om Høybråtens autoritære lederstil.

Til Aftenposten forteller han at lederstilen til Høybråten har vært en stor utfordring både for stortingsgruppen og sentrale KrF-ere.

- Jeg tar Ingebrigts budskap på stort alvor og har respekt for at han står åpent fram med det. Jeg vil gjerne lytte til det Ingebrigt har på hjertet og vi har derfor avtalt å treffes. Jeg har opplevd en god dialog med Ingebrigt Sørfonn og forventer at han kan gi viktige korrektiver både til meg og partiet fremover, avslutter Høybråten i sin kommentar på dagens avisoppslag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.