Regn- og tordenbygene var ventet å komme Østafjells, og meteorologene utstedte farevarsel.

Her kom det mest nedbør

Høydalsmo i Telemark fikk mest nedbør, 58,7 millimeter over en 24-timersperiode.

Veggli i Buskerud kunne slå i bordet med 56,3 millimeter målt mellom klokken 8 lørdag morgen og klokken 8 søndag morgen.

Kongsberg brannstasjon målte 46,5 millimeter nedbør i samme periode.

Nesbyen fikk 39,1 millimeter nedbør.

Det kom 38,4 mm i Drevsjø i Hedemark. I Tveitsund i Telemark kom det 38,1 millimeter, det kom også 38,1 mm i Gulsvik i Buskerud.

- Været vi fikk stemmer med det som var varslet, men det var veldig variabelt hvor store mengder nedbør som kom, og hvor det kom. Enkelte steder fikk nesten ingenting, mens andre steder fikk regn i bøtter og spann, sier vakthavende meteorolog Kristen Gislefoss til Nettavisen.

Store variasjoner

I Oslo kom det langt fra så mye som på Høydalsmo. I hovedstaden ble det målt 16,3 mm på Tryvannshøgda. 13 mm ble målt på Bjørnholt og Blindern fikk 10 mm nedbør.

29 millimeter på én time

I løpet av lørdag kveld ble det målt 29 millimeter regn på én time i Buskerud. Litt senere kom en byge med 10 millimeter til.

- Her har det vært nesten 40 millimeter i løpet av dagen, sier statsmeteorolog Hanne Beate Skatter til Nettavisen lørdag kveld.

På Nesbyen i Buskerud har det vært målt 13 millimeter nedbør når Nettavisen snakker med henne lørdag kveld.

I Telemark er det målt 20 millimeter på én time ved Tveitsund, mens det i Oppland er målt opp mot 10 millimeter flere steder lørdag kveld.

Les mer: Meteorologene varsler om kraftige regn- og tordenbyger

Tropenatt flere steder

Det var fortsatt varmt i været selv om uværet kom inn over Østlandet lørdag. Varmest var det i Trøndelag og på Nordmøre.

Ifølge meteorologene registrerte hele 24 stasjoner i Trøndelag tropenatt natt til søndag. I tillegg ble det mål tropenatt fem steder i Møre og Romsdal. Den høyeste minimumstemperaturen var på 24,5 grader gjennom natta og ble målt i Surnadal.

De melder også om tropenatt-temperaturer i Nordland natt til søndag. Vågan og Seljelia fikk lavest temperatur ved 20 grader gjennom natta.

Lynnedslag førte til flere branner

Med plutselig tordenvær kom en rekke lynnedslag og brannvesenet i flere fylker måtte rykke ut til meldinger om skogbranner lørdag kveld.

I Telemark meldte brannvesenet lørdag ettermiddag at de jobbet med å bekjempe 19 skogbranner i fylket. Flere lynnedslag på kvelden førte imidlertid til flere meldinger om skogbranner, og tre skogbrannfly var i lufta for å sjekke alle meldingene som kom inn, melder NRK.

I 20-tiden meldte brannvesenet i Agder at de rykket ut til skogbrann på Sirneset i Flekkefjord etter melding om brann etter lynnedslag.

Også brannvesenet i Flesberg kommune rykket ut til to skogbranner lørdag kveld. Begge ble slukket, skriver Laagendalsposten.

Les mer: Nye skogbranner etter lynnedslag

Brannvesenet i Stokke slukket raskt to branner etter lynnedslag, skriver TB.no. Et lyn hadde slått ned i en bjørk og treet var nærmest blitt spjæret på høykant.

Det oppstod også flere nye branner i Telemark etter at lynet slo ned, lørdag kveld, skriver TA.no.

Lørdag kveld rykket Skien brannvesen ut til en ny skogbrann. Kort tid etter den første meldingen om skogbrann i Skien, kom det en ny melding om skogbrann i Vinje som følge av lyn.

Mistet strømmen

Over 900 Norgesnett-kunder i Røyken mistet strømmen lørdag kveld.

Årsaken var tordenvær og vind, opplyser strømselskapet.
Husstandene mistet strømmen i 20-tiden, men i 21.30-tiden melder Norgesnett at de fleste nå har fått tilbake strømmen, skriver DT.no.

600 var også uten strøm i Sylling i Lier. Trefall var årsaken til strømbruddet.

Strømmen forsvant klokken 20.02. Cirka 50 minutter senere opplyste Glitre Energi at nesten alle hadde fått strømmen tilbake. Kun 65 abonnenter var strømløse frem til klokken 23, skriver avisa.


Kontroll på skogbrannen i Vindlandsheia

Mange steder i Agder-fylkene styrtet regnet ned på kort tid lørdag kveld, men i Vindlandsheia der en stor skogbrann herjer, glimret nedbøren med sitt fravær.

– Vi trapper ned for natta, men kommer på igjen lørdag morgen med 50 mann, sier vaktleder Harald Robersvik ved 110-sentralen i Agder til NTB sent lørdag kveld.

Hustak blåste av

Kraftige vindkast førte til at et hustak i Røyken blåste opp lørdag kveld, skriver Drammens Tidene.

– Taket sto rett opp da vi kom hit. Vi har spikret det fast som en midlertid løsning, og så må huseier ta saken videre med sitt forsikringsselskap med tanke på en permanent løsning, sier vaktsjef Johnny Johansen i Røyken brann- og redning.

I Sigdal blåste flere trær over ende lørdag ettermiddag, noe som førte til flere strømbrudd.