*Nettavisen* Nyheter.

Høye hæler gir høyest julebord-risiko

Er du kvinne, skal på julebord og har på deg høye hæler bør du være ekstra forsiktig.

08.12.07 20:51

Ifølge forsikringsselskapet If oppstår det flest skader på julebord på forbindelse med dans. Utrente kvinner i høye hæler er den mest utsatte gruppen.

Risikosport
- En typisk julebordskade er brudd- eller leddbåndskade i ankelen hos kvinner. Dans på stiletthæler kan være rene risikosporten dersom forhåndstreningen ikke har vært tilstrekkelig - spesielt utover kvelden når herrene virkelig slipper seg løs, sier informasjonsdirektør i If, Jack Frostad til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

høye hæler sko

Han advarer både kvinner og menn mot å prøve seg på akrobatiske triks på dansegulvet. Heldigvis er skadene som oppstår på julebordets dansegulv ikke de mest alvorlige.

De alvorligste skadene skjer som oftest i forbindelse med slåsskamp i drosjekø. Men også en annen gruppe lever farlig.

Forsiktig langs veien
- Folk som velger å gå hjem til fots etter julebordet bør være ekstra forsiktig. Med litt promille i kroppen oppfører vi oss mer uforsiktig og uforutsigbart når vi går langs veien, sier Frostad og miner om at fotgjengere som blir truffet av bil ofte får alvorlige hode- og bruddskader.

I tilegg oppstår det alvorlige skader fordi noen blir ekstra "tøffe" og balanserer på rekkverk, krysser trikkeskinner og så videre.

Frostad gir følgende råd om hvordan komme seg skadefri gjennom julebordet:

  • Tren på forhånd hvis du har lyst til å svinge deg med stilettheler
  • De som velger å gå hjem til fots må være forsiktige. I mørket er det vanskelig å oppdage fotgjengere uten refleks, selv i opplyste bygater. Sørg i tillegg for godt fottøy til hjemturen
  • Ta vare på venner og kolleger som har fått mer alkohol enn de tåler - følg dem gjerne helt hjem.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.