Høye temperaturer fra nord til sør, men nå skyer det til

Torsdag kommer regnbygene.

23.04.19 12:58

Det har vært høye temperaturer en rekke steder langs kysten av Norge natt til tirsdag. Pluss 13 grader i Nordland og pluss 14 i Sogn og Fjordane er ikke så vanlig i påsketider, melder Meteorologisk institutt tirsdag morgen.

I perioden fra mandag kveld til tirsdag morgen var Værnes i Trøndelag varmest i landet med 19,7 grader, en temperatur de nådde mandag kveld, opplyser klimavakta ved Meteorologisk institutt overfor Nettavisen. Kaldest natt til tirsdag var det på Dagali i Buskerud, der temperaturen var 5,1 minus.

Nordiske sommerdager

Påsken bød på mye sol og temperaturer opp over 20 grader. Meteorologene noterte seg en såkalt nordisk sommerdag med over 20 grader enkelte steder 2. påskedag.

Det er farevarsel ute for skogbrannfare på Vestlandet, i Trøndelag og Østafjells.

Sør-Norge: Tilskyende og litt regn

For deg som venter på regn, er det onsdag ettermiddag ventet tilskyende Østafjells og om kvelden litt regn sør for Lillehammer.

- Det er et lavtrykk som nå kommer inn over Sør-Norge, og det kan bli noe nedbør fra torsdag, men ikke store mengder, sier statsmeteorolog Magnus Ovhed til Nettavisen tirsdag.

Nord-Norge: Pent og varmt

- I Nord-Norge ventes en vesentlig bedring i været utover i uka med oppholdsvær og høyere temperaturer. I Midt-Norge går de klar av mye av nedbøren, men det ventes litt mer skyet vær, sier meteorologen.

Se oppdatert farevarsel på yr.no

Slik er værutsiktene for Florø, Bodø, Notodden, Nelaug og Hemsedal de nærmeste dagene. Foto: (Meteorologisk institutt)

Henriette og Markus var to som benyttet påskeaften til å ta seg et bad ved Langkaia i Oslo rett fra badstuen. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)


Se de siste Twitter-meldingene fra Meteorologisk institutt:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.