*Nettavisen* Nyheter.

Høyere standpunktkarakterer i private skoler enn i offentlige

Oslo (NTB): Elever i private videregående skoler har høyere standpunktkarakterer målt opp mot eksamen enn elever i offentlige skoler. Det viser tall fra Utdanningsdirektoratet.

10.07.14 14:48

Analysen er gjort ved å sammenligne karakterene til norske videregående elever fra skoleåret 2009/2010 til og med skoleåret 2012/2013, skriver VG.

Privatskoleelevene får imidlertid i gjennomsnitt lavere eksamenskarakterer i fagene som er undersøkt - norsk, engelsk og matematikk - enn elevene i den offentlige skolen.

Ifølge notatet fra Utdanningsdirektoratet har elever ved private skoler noe høyere sannsynlighet for å få lavere karakter til eksamen enn til standpunkt.

- Dette viser at det samme skjer i Norge som i Sverige. Og vårt naboland har et langt større omfang av privatskoler. Det er problematisk, fordi standpunktkarakterene betyr like mye som eksamenskarakterene ved opptak til høyere utdanning, sier professor Torberg Falch ved institutt for samfunnsøkonomi ved NTNU i Trondheim.

Falch mener at svakheten med standpunktkarakterer er at de er resultat av en skjønnsmessig oppfatning av elevenes nivå. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag