*Nettavisen* Nyheter.

Høyesterett avviste anke i Gruben-drapet

Mo i Rana (NTB): Påtalemyndigheten mente at jurymedlemmer sov under rettssaken da en 30 år gammel mann ble frifunnet for drap i Mo i Rana i fjor. Frikjennelsen ble derfor anket, men nå er anken avvist.

Dermed blir ikke saken fremmet for behandling i Høyesterett, skriver Rana Blad.

Mannen ble først dømt til 13 års fengsel i Rana tingrett for forsettlig drap på 70 år gamle Sigmund Jensen på Gruben i Mo i Rana i mars i fjor. Dommen ble anket til Hålogaland lagmannsrett som i november frifant mannen for drapet.

Like før jul ble frifinnelsen av mannen anket inn for Høyesterett av påtalemyndigheten på grunn av påstått sovende jurymedlemmer. Påtalemyndigheten pekte på at dette skyldtes lange rettsdager og dårlige lyd- og luftforhold i rettslokalene, og mente dette kunne anses som saksbehandlingsfeil.

I begrunnelsen for avslaget fra Høyesteretts ankeutvalg heter det blant annet at utvalget «finner enstemmig at verken avgjørelsens betydning utenfor den foreliggende sak eller andre grunner tilsier at anken blir fremmet for Høyesterett».

Statsadvokat Erik Thronæs sier at han ikke har lest avgjørelsen selv, men at han tar den til etterretning. Den frikjentes forsvarer, advokat Benedict de Vibe, mener det er en helt riktig avgjørelse.

Mannen i 30-årene er i en sivil rettssak dømt til å betale de etterlatte 480.000 kroner i oppreisning og erstatning. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag