Høyesterett forkaster Transocean-anke

Oslo (NTB): De utnevnte aktorene i Transocean-saken er habile. Det er utfallet etter at Høyesteretts ankeutvalg har forkastet en anke fra konsernet som hevder to av tre aktorer er inhabile i saken.

25.01.13 21:16

Etter flere runder i rettssystemet har Høyesteretts ankeutvalg nå kommet fram til at Borgarting lagmannsretts kjennelse om at aktorene i saken er habile skal opprettholdes.

Økokrim har tiltalt Transocean-konsernet samt flere andre parter for å ha medvirket i grovt skattesvik. Staten har krevd rundt 1,8 milliarder kroner i erstatning.

I november ble to av advokatene som ble oppnevnt som aktorer i saken, kjent inhabile i Oslo tingrett. Dette har nå blitt behandlet både i lagmannsretten og Høyesterett i flere omganger, før Høyesteretts ankeutvalg fredag kom fram til at den foreløpig siste anken fra Transoceans forsvarer forkastes, og at de to advokatene dermed er habile i saken.

Kjennelsen ble gitt med dissens, da det var uenighet de tre dommerne imellom om utfallet av saken.

Rettssaken mot Transocean, som er en av norgeshistoriens største skattesaker, har pågått siden desember, og er berammet til september i Oslo tingrett. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.