*Nettavisen* Nyheter.

Høyesterett-nei til anke etter forvaringsdom

Steinkjer (NTB): Høyesteretts ankeutvalg sier enstemmig nei til at en 52 år gammel mann får anke en forvaringsdom fra Frostating lagmannsrett på fem og et halvt år for å ha skadd en kvinne i underlivet med en tapetkniv.

Mannen ble i Inntrøndelag tingrett i fjor frikjent, mens han i juni i år ble dømt i lagmannsretten. Forvaringsdommen har minstetid på tre år. Han valgte etter lagmannsrettens kjennelse å anke til Høyesterett på alle områder, det vil si over lovanvendelse, saksbehandling og straffutmåling. Høyesteretts ankeutvalg har nå enstemmig sagt nei til at han får fremme anken, skriver Trønder-Avisa.

I kjennelsen skriver Høyesteretts ankeutvalg at han er dømt for en alvorlig voldsforbrytelse. Utvalget sier seg enig med lagmannsretten i at det foreligger høy grad av risiko for gjentakelse av lignende seksualisert atferd og viser til at dette var tredje gang mannen har blitt dømt for å ha skadd en kvinne i underlivet.

Hensynet til samfunnsvern tilsier forvaringsstraff, mener utvalget, som heller ikke synes forvaringsdommen fra lagmannsretten er for streng.

I lagmannsretten ble det slått fast at han utførte overgrepet med forsett, og det ble bevist utover enhver rimelig tvil at han er skyldig.

Det var 21. juni i år at lagmannsretten dømte ham. Forrige gang han ble dømt, var 14. april 2007, for å ha mishandlet sin forlovede i underlivet i Östersund i Sverige. Kvinnen døde og han ble dømt til tre år og fire måneders fengsel. Første dom fikk han 24. august 2003 for å ha dopet ned og mishandlet sin daværende kone i underlivet under en hyttetur. Dommen lød på to år og seks måneders fengsel. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.