*Nettavisen* Nyheter.

Høyesterett opprettholder dom i knivdrapssak

Oslo (NTB): Høyesterett har forkastet anken over straffeutmålingen i en knivdrapssak i Oslo. Dommen på 13 års fengsel blir dermed stående.

Den 27 år gamle svenske drapsmannen ble først dømt til 14 års fengsel i Oslo tingrett, mens Borgarting lagmannsrett reduserte straffen til 13 år. Det var ikke påtalemyndigheten fornøyd med og anket derfor saken videre.

2. februar 2012 ble 45 år gamle Tor Bjørnar Fjeld drept med 33 knivstikk. Alle de tre rettsinstansene mener den brutale fremgangsmåten og andre omstendigheter gjør at det er riktig å dømme 27-åringen strengere enn normalstraffen for drap, som er 12 års fengsel.

27-åringen var på besøk hos et vennepar da Fjeld kom på besøk. Det ble en konfrontasjon mellom Fjeld og den nå drapsdømte mannen, og dette var foranledningen til knivstikkingen. Retten har lagt vekt på at 27-åringen truet venneparet til å fortelle politiet at drapet var begått av en ukjent gjerningsmann, og at en av dem ble hindret i å ringe etter hjelp før forklaringene var samkjørt.

Høyesterett anser det også som skjerpende at 27-åringen tidligere er dømt for vold i Sverige. Dommen fra Høyesterett er enstemmig. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.