*Nettavisen* Nyheter.

Høyhastighetslinje brøt sammen i Kina

Beijing (NTB-Reuters): Kinas høyhastighetstog opplever et nytt tilbakeslag etter at en 300 meter lang strekning brøt sammen fredag. Hendelsen ble først kjent mandag.

Strekningen bygd på en jordvoll skulle etter planen innvies i mai. Sammenbruddet skyldes store regnmengder, men muligens også feilkonstruksjoner, ifølge lokale medier. Det var det statskontrollerte nyhetsbyrået Xinhua som opplyste om ulykken mandag.

Jernbanestrekningen som brøt sammen, er del av en 291 kilometer lang forbindelse mellom provinshovedstaden Wuhan i den sentrale Hubei-provinsen og byen Yichang.

En lokal ukeavis ved navn Tiden skrev i begynnelsen av mars om en person som i 2010 hadde forsøkt å slå alarm om at en del av strekningen kunne være i faresonen ved store mengder nedbør. Han hadde varslet jernbanemyndighetene om at byggefirmaet brukte jord i stedet for grus.

Kina har bygget omfattende strekninger for høyhastighetstog og har planer om ytterligere utbygging. Men sammenbruddet på den 300 meter lange strekningen er enda en skrape i lakken på det prestisjefylte jernbaneprosjektet. I juli i fjor mistet 40 mennesker livet i en kollisjon på en høyhastighetslinje i Zhejiang-provinsen sør for Shanghai. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.