*Nettavisen* Nyheter.

Høyre åpner for å danne byråd alene i Oslo

 

KJEMPER OM MAKTA: Byrådslederkandidat Eirik Lae Solberg (H) i Oslo innser at kravene på borgerlig side spriker, og åpner for å danne byråd alene om de vinner valget. Foto: Heidi Schei Lilleås

- Vi kan ikke akseptere at bompengene fjernes, sier Høyres byrådslederkandidat Eirik Lae Solberg.

16.08.19 08:29

Høyres gruppeleder i Oslo bystyre, og partiets byrådslederkandidat Eirik Lae Solberg, erkjenner at kravene som er fremsatt på borgerlig side i hovedstaden ikke går opp.

Han er helt klar på at det er umulig for Høyre å gå med på kraftige reduksjoner i bompengene, eller å fjerne bomstasjonene helt, slik både Fremskrittspartiet og Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) krever.

- Dette er ikke første gangen at borgerlige partier går til valg med ulike standpunkter i enkeltsaker. Vi får snakke sammen etter valget. Men vi kan altså ikke akseptere at bompengene fjernes, sier Solberg til Aftenposten.

Nettavisen omtalte i mars at Frps førstekandidat i Oslo, Aina Stenersen, lover å fjerne alle bomstasjonene i Oslo i løpet av de neste fire årene om de kommer til makta.

Lae Solberg garanterer imidlertid et borgerlig byråd om det blir borgerlig flertall. Han vil helst ha med alle fire partiene, men åpner nå for at Høyre kan styre alene.

- Det er ikke det jeg jobber mot, men om nødvendig, så, ja. Men jeg vil understreke at vi har styrt godt sammen med de andre borgerlige partiene før i Oslo. Og når man greier det på nasjonalt plan, der de politiske forskjellene er større mellom partiene, så er jeg helt sikker på at vi greier det i Oslo, sier Lae Solberg.

Frp har stilt bompengeultimatum og står fast ved at de ikke går inn i byråd om det ikke blir betydelig reduksjon i bompengene, og at bomstasjonene helst fjernes helt.

Venstre har også sagt at det er usannsynlig å gå i byråd med Frp, og utelukker FNB helt, som Høyre tidligere har åpnet for å kunne samarbeid med. Venstre har i tillegg invitert Miljøpartiet de Grønne (MDG) over på borgerlig side.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag