Gå til sidens hovedinnhold

Høyre ber fiskeriministeren svare om oppdrettslaks

Oslo (NTB): Er norsk oppdrettslaks farlig å spise for barn og gravide? Høyres næringspolitiske talsmann Svein Flåtten ber fiskeriministeren svare for seg i Stortinget.

- Jeg vil vite hva hun kan gjøre for å forsikre norske forbrukere og omverdenen om at norsk oppdrettslaks er et sunt og rent produkt. Det er det vi har fått høre fra forskerne i en årrekke, sier Flåtten til NTB.

Han mener det er grunn til å ta på alvor advarselen som reises av leger i mandagens VG. Miljøgifter i oppdrettslaks kan skade hjernens utvikling, anføres det.

- Det virker som om de ser noe i forskningen som det er verdt å se nærmere på. Samtidig er jo ernæringsrådene entydige når det gjelder viktigheten av å spise fisk, og det er ingen grunn til å forlate det uten videre, sier Flåtten.

Oppdrettsselskapene omsetter for 54 milliarder kroner i året og er Norges nest største eksportnæring etter olje og gass.

- Det er ingen tvil om at slike oppslag kan ha en negativ effekt på omsetningen. Derfor er det viktig å avklare dette raskt. Jeg forventer at helsemyndighetene ser nøye på funnene som omtales, sier han. (©NTB)

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?