*Nettavisen* Nyheter.

Høyre ber SV ta ansvar for industridød

Oslo (NTB): SV etterlyser en redningspakke for treforedlingsindustrien fra næringsminister Trond Giske (Ap). Høyre ber SV feie for egen dør.

- SV har null troverdighet når de nå skal plukke ut industri som skal få redningspakker av regjeringen. Partiet har bestyrt departementet som har ansvaret for bevilgninger til forskning og utvikling og som over flere år har holdt seg til hvileskjær i bevilgningene, sier Høyres næringspolitiske talsmann Svein Flåtten til NTB.

Torsdag ble næringsministeren bedt av regjeringspartner SV om å bla opp penger til en kriserammet treforedlingsindustri. Partiets næringspolitiske talsperson Alf E. Holmelid forlanger friske midler allerede når revidert nasjonalbudsjett legges fram i mai.

- Giske bør satse på innovasjon og utvikling av nye produkter. Bransjen er kreativ, og tre kan brukes til nesten hva som helst, sier Holmelid, som foreslår støtte til utvikling av teknologier og nye produkter gjennom de statlige virksomhetene SIVA og Innovasjon Norge.

Han ser store muligheter for vekst, så lenge forholdene legges til rette for det.

- Biomasse kan bli vår grønne olje. Gjennom mer avansert foredling kan trevirke gjør at det kan benyttes til alt fra klær, bilbatterier, farmasi, plast og drivstoff. Det er et politisk ansvar å legge til rette for en slik utvikling, mener Holmelid. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.