*Nettavisen* Nyheter.

Høyre: De borgerlige blir ikke enige om landbruk

Oslo (NTB): De borgerlige partiene står for langt fra hverandre i landbrukspolitikken til at de vil kunne klare å komme fram til en politisk avklaring før høstens stortingsvalg, mener Høyres Bent Høie.

Høyre-nestlederen sier til Nationen at landbruk er et godt eksempel på et område som er dårlig egnet for forhandlinger mellom de fire potensielle regjeringspartiene Høyre, KrF, Venstre og Fremskrittspartiet.

Han sier at når partiene har flagget enighet om temaer som helse, frivillighet og senest hjemfallsretten, så betyr det helt enkelt at dette er saker der de i utgangspunktet har vært enige. Det gjelder ikke for landbruk hvor den politiske avstanden er stor.

- Vårt stående oppdrag fra Erna Solberg er å finne områdene vi er enige om, og markere den enigheten. Det har vi sett mange eksempler på i høst. Det vi ikke gjør, er å forhandle der det er forskjell mellom partiene, sier Høie.

Mens Frp i sitt alternative budsjett for 2013 foreslår å kutte 5,5 milliarder kroner i overføringer til norsk jordbruk, har Høyre lagt opp til kutt på 941 millioner. KrF legger seg på linje med de rødgrønne, med enkelte påplussinger. Frp er samtidig det eneste partiet som går inn for å avvikle de årlige jordbruksforhandlingene.

- Høyre står for mer moderate endringer enn Frp. Vi er opptatt av at de som driver næringsvirksomhet, ikke skal oppleve for brå endringer fra ett år til et annet, sier Høie og understreker samtidig behovet for effektivisering og strukturendringer. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.