Onsdag var det 100 dager siden Ap-leder Jonas Gahr Støre vant valget, og det ble flertall for en ny regjering.

Støre har måttet håndtere flere store kriser, og har i det siste slitt på meningsmålingene. Nå viser en fersk måling, som Infact har utført for Nettavisen, at fallet fortsetter.

Se alle resultater og tall for regioner og aldersgrupper lenger ned.

Størst nedgang har Arbeiderpartiet, som faller med hele 4,7 prosentpoeng, til 21,6 prosent. Det nest største fallet har partiets regjeringspartner Senterpartiet, som går tilbake 3,6 prosentpoeng fra valget, til et resultat på 9,9 prosent.

Les også: Velgerne gir regjeringen knallhard dom

Målingen er utført i tillegg til Nettavisens ordinære stortingsmåling som kommer hver måned, i forbindelse med at det nå er 100 dager siden stortingsvalget.

Avhengig av Rødt

Dersom målingen hadde vært valgresultatet, ville Arbeiderpartiet mistet sju av sine 48 stortingsrepresentanter. Senterpartiet ville mistet 10 av sine 28 representanter.

Og selv med SVs mandater, ville ikke de tre rødgrønne partiene hatt flertall sammen i Stortinget. Siden Miljøpartiet de Grønne (MDG) faller i målingen, og Rødt går fram, så ville Støre vært avhengig av Rødt for å danne regjering.

Sammen med Rødt ville de tre partiene fått 86 mandater (85 er flertall).

De tidligere borgerlige regjeringspartiene og Frp, får til sammen 81 mandater, og heller ikke flertall. Men dette er en kraftig økning fra antall stortingsrepresentanter de har i dag (68).

Les også: 100 dager siden valget - her er dommen fra rivalene

INFOGRAFIKK: Se oppslutning, mandatberegning og tall for aldersgrupper og regioner:

- Har vært krevende uker

Skjæran vedgår at det har vært en bratt bakke i starten av Aps regjeringstid.

- Dette er en måling som viser at regjeringa har mye å bevise, i en tid med mye fokus på strømpriser og pandemitiltak, sier Ap-nestleder Bjørnar Skjæran til Nettavisen.

Skjæran tror folk på sikt vil se at regjeringen leverer.

- Det har vært krevende uker, der regjeringen må gjøre nybrottsarbeid. Jeg tror folk på sikt vil se at dette er en regjering som gir trygghet for folk og en ny og mer rettferdig retning for landet. At vi får vise i praktisk politikk hva vi mener med at nå er det vanlige folk sin tur, sier han.

Han tror også at tiltakene som nå blir satt inn, vil gi resultater.

- Nå er tiltak for å holde så mange som mulig i arbeid på plass og en god sikringsordning knyttet til strømprisen etablert. Det tror jeg vil ha betydning fremover. Regjeringen jobber for fullt med å gi folk trygghet, sier Skjæran.

Sp: - Folk er bekymret

Senterpartiet, som havner under 10 prosent, sier de forstår at folk er utålmodige.

- Det har vært noen krevende måneder med økt koronasmitte og en strømkrise. Vi skjønner at folk er bekymret og utålmodige, sier partiets parlamentarisk nestleder, Geir Pollestad, til Nettavisen.

Les også: Julesmell for Vedum: - De er i fritt fall

Han viser til at regjeringen nå har fått på plass en strømpakke som skal dekke deler av strømregningen «til vanlige folk».

- Vi har også den siste uka fått på plass en rekke tiltak for å hjelpe bedrifter og arbeidsfolk gjennom krisen. Våre 28 stortingsrepresentanter skal fortsette å stå på for vanlige folk i hele landet, og skal gjøre oss fortjent til tilliten, sier Pollestad.

Solberg: - Det er hyggelig

Mest fram i målingen går Høyre, som tar et jafs av velgerne og er igjen landets største parti. Erna Solbergs parti får et resultat på 25,4 prosent, som er fram hele fem prosentpoeng sammenlignet valgresultatet.

- Det er hyggelig med gode tilbakemeldinger fra folk. Det gir motivasjon til å fortsette arbeidet med å finne gode løsninger på de utfordringene folk og bedrifter står i, sier Høyre-leder Erna Solberg til Nettavisen.

Solberg sier Høyre skal stå på for å gi folk og bedrifter mest mulig trygghet og forutsigbarhet gjennom nok en runde med inngripende tiltak.

- Vi skal fortsette å utfordre regjeringen på å skape nye jobber til folk, skape en enda bedre skole for elevene våre og kutte klimagassutslipp, sier den tidligere statsministeren, og legger til:

- Det har vært en tøff juleinnspurt for folk med økende smitte, nå ønsker jeg alle en riktig god jul.

Frp er tredje størst

Også Fremskrittspartiet styrker seg fra valget, til 13,8 prosent (+2,2).

- Det er hyggelig at vi går fram. Vi kommer til å fortsette kampen for at folk skal få beholde mer av egne penger, sier Frp-leder Sylvi Listhaug til Nettavisen.

Hun synes det ikke er rart at regjeringspartiene faller i målingen.

- Det er ikke overraskende at regjeringen mister oppslutning når man ser hvordan de har håndtert strømkrisen og pandemien. De gir smuler til folket, mens staten håver inn 30-40 milliarder på skyhøye strømpriser, sier Listhaug, og påpeker:

- I tillegg til skyhøye strømpriser har vi høye drivstoffpriser hvor avgiftene kommer til å øke enda mer fra nyttår, høye matpriser og økende rente. Det har sannelig vært vanlige folks tur til å betale enda mer til statskassen.

MDG går tilbake

Venstre holder seg omtrent på valgresultatet, på 4,7 prosent (+0,1) og KrF går ytterligere tilbake, til 3,2 prosent (-0,6).

Tilbake går også Miljøpartiet de Grønne (MDG), til 3,4 prosent (-0,5) og Andre partier, partiene som ikke er representert på Stortinget, til 2,8 prosent (-0,8).

- Denne målingen var ikke så god som vi skulle ønske, men nå som julefreden snart senker seg gleder jeg meg til å starte nyåret med friskt mot og en historisk sterk stortingsgruppe, sier fungerende MDG-leder Kriss Rokkan Iversen.

Mens SV og Rødt går fram. SV er nå snart like store som Senterpartiet, med et resultat på 9,1 prosent (+1,5). Mens Rødt får 6,1 prosent (+1,4).

- Beste siden 2007

- Dette er en av flere gode målinger i desember, der vi ligger an til vårt beste månedssnitt siden 2007, sier SV-leder Audun Lysbakken til Nettavisen.

- For SV har det viktigste den siste tiden vært å sikre at staten tar en større det av de skyhøye strømregningene, særlig de som har lavest inntekt og at færrest mulig må møte jula som permittert på grunn av de nye smitteverntiltakene. Det har vi klart, og det virker det som velgerne liker, utdyper han.

Etter en hektisk høst, med regjeringsforhandlinger og budsjettstrid på Stortinget, ser SV-lederen nå fram til noen rolige dager i jula.

- Det har vært en hektisk høst, og nå blir det fint med jul, for å samle krefter til å jobbe videre for et mer rettferdig og grønt Norge på nyåret, sier Lysbakken.

Sjekk ut Nettavisenes siste stortingsmålinger:

Desember: Julesmell for Vedum: - De er i fritt fall
November: Verste Sp-måling på tre år: - Har ikke innfridd
Oktober: Faller mest av alle: Storsmell for MDG
September: Kunne endret Norge: Disse tallene kommer 12 dager for sent for MDG
August: Ny smell for Vedum: MDG øyner håp om helt ny regjering

Ap sterkest i vest

Ser man på bakgrunnstallene til målingen, så har Arbeiderpartiet størst oppslutning på Vestlandet, der 27,7 prosent svarer at de vil stemme på partiet. Minst støtte har de i Midt-Norge, der det bare er 10,7 prosent som vil gi Ap sin stemme.

Mens Senterpartiet står sterkest i Midt-Norge, med en oppslutning der på 22,3 prosent. Lavest oppslutning har de på Vestlandet (4,0) og i Oslo (0,9).

Høyre har høyest oppslutning i Sør-Norge (27,4) og lavest i Nord-Norge (19). Mens Fremskrittspartiet gjør det best i Nord-Norge (21,4) og dårligst i Oslo (6,0).

Ser man på forskjellene mellom kjønnene, er det flere kvinner enn menn som vil stemme Arbeiderpartiet, og klart flest menn som vil stemme på Fremskrittspartiet. For Høyre og Senterpartiet er det jevnt fordelt mellom kjønnene.