Gå til sidens hovedinnhold

Høyre klart fram i ny måling - men de allierte skaper trøbbel

Statsminister Erna Solberg og Høyre går fram igjen. Det viser partimålingen for NRK og Aftenposten. Men et regjeringsskifte kan likevel ligge i emning.

Saken oppdateres!

- Jeg tenker at detter er en respons på at landet har blitt styrt godt i en vanskelig periode, sier Solberg til NRK.

Resultatene for både Høyre og henne selv, i statsministermålingen, er gode, men allikevel er det ikke nok til å sikre en ny periode som statsminister.

Les også: Erna Solberg ringte selv rundt for å skaffe Norge vaksine

Vennene svikter

September-målingen viser nemlig at entusiasmen for regjeringspartiene Venstre og KrF er ørliten, samtidig som Frp også er svekket.

Det til tross for at Venstre gjør en liten framgang på målingen.

Ellers går Høyre fram og er landets klart største parti med 28,4 prosent. På spørsmål om hvem som bør være den neste statsministeren har Erna Solberg (55,3 prosent) dobbelt så mange som Jonas Gahr Støre (27,2 prosent).

Samtidig viser resultatene at den forrige regjeringen, Ap-SV-Sp, nesten har flertall alene. De rødgrønne opposisjonspartiene (Ap-SV-Sp-MDG-R) har siden sist valg styrket seg med et solid flertall på 93 mandater.

- Må mobilisere

Høyres framgang er nemlig den eneste framgangen i målingen som er utenfor feilmarginen, noe som betyr at det statistisk sett er sikkert at Høyre øker oppslutningen.

- Jeg tenker at når valgkampen tilspisser seg, og Venstre har hatt sitt landsmøte og valgt ny ledelse, så vil både Venstre og KrF løfte seg. Men vi får ikke en ny borgerlig regjering uten at alle de fire partiene på borgerlig side gjør det bra. Både Venstre, KrF og Frp må mobilisere velgerne sine, mener Solberg i intervjuet med statskanalen.

I Nettavisen partibarometer for august fikk Høyre og statsminister Solberg også en kraftig boost - da med en oppslutning på 28,7 prosent.

Om man derimot går helt tilbake til mars, like før koronaviruset brøt ut her til lands, hadde Høyre bare en oppslutning på 19,9 prosent.

Les også: Truer med å knuse Støres drøm: Her er Moxnes' krav til Ap

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett