Høyre går fram hele 8,5 prosentpoeng til en oppslutning på 27,3 prosent på Opinions aprilmåling for FriFagbevegelse , Dagsavisen og ANB.

– Det er hyggelig med gode tall. Men det viktigste nå er å slå ned smitten og sikre at vi har jobber å gå til etter pandemien, sier Solberg til FriFagbevegelse.

Alle partiene på Stortinget, bortsett fra Høyre og Ap, går tilbake på aprilmålingen. Størst er nedturen for Senterpartiet, med 4,6 prosentpoeng. Det er den laveste oppslutningen partiet har hatt siden mars i fjor.

Les også: Velgerne har talt: Ett parti skiller seg ut, mens disse partiene sliter mest

Både Venstre, KrF og Rødt er under sperregrensen. Rødt for andre måned på rad, og MDG er nede på 4-tallet etter en tilbakegang på 2,1 prosentpoeng.

Verken den borgerlige eller den rødgrønne blokken får flertall på målingen. Ap, SV og Sp må ha støtte fra enten Rødt eller MDG for å få flertall på Stortinget.

Partienes oppslutning i prosent (endring fra marsmålingen i parentes):

Ap: 25,7 (+1,7), Høyre: 27,3 (+8,5), Frp: 11,8 (-2,0), Sp: 13,8 (-4,6), SV: 5,9 (-1) Venstre: 2,9 (-0,5), KrF: 3,0 (-0,1), MDG: 4,7 (-2,1) og Rødt: 3,7 (-0,1).

Målingen er gjennomført av Opinion fra 31. mars til 5. april. 972 personer er intervjuet. Feilmarginen på målingen varierer fra 1 til 3 prosentpoeng og er størst for de største partiene.

(©NTB)

Les også: Nettavisens koronamåling: Nå tror Norges befolkning at pandemien vil vare lenger enn til sommeren