*Nettavisen* Nyheter.

Høyre lover 2 milliarder til mattepåfyll for lærere

Oslo (NTB): Høyre vil bruke 2 milliarder kroner på å videreutdanne 10.000 lærere i matematikk hvis partiet kommer i regjering.

I løpet av fem år skal 10.000 lærere i grunnskolen få tilbud om etterutdanning i matematikk, sa Høyre-leder Erna Solberg, da hun inviterte pressen til Nydalen videregående skole i Oslo for å presentere «et nytt og konkret skoleløfte» tirsdag ettermiddag.

Solberg sier norsk skole har store utfordringer innen matematikk. Hun viser til at 63 prosent av grunnskoleelevene fikk karakteren 3 eller lavere på matematikkeksamenen i fjor, og at snittkarakteren på avsluttende matematikkeksamen på videregående skole i fjor lå på 2,5.

- Skolen har store utfordringer når det gjelder matematikk. Ingenting er viktigere for å rette opp denne opp denne situasjonen enn å bedre lærernes kompetanse. Derfor vil Høyre prioritere å gi lærere videreutdanning i matematikk, sier Solberg.

Matteløftet vil koste 2 milliarder kroner, ifølge Høyres beregninger.

Tidligere i sommer lovet Arbeiderpartiet at partiet vil bruke 1 milliard kroner til etter- og videreutdanning av lærere, en dobling av dagens pott, dersom de får fortsette i regjering. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.