*Nettavisen* Nyheter.

Høyre med skattelettelser på fem milliarder

Oslo (NTB): Høyre lover kutt i skatter og avgifter på fem milliarder kroner i sitt budsjettforslag for neste år. Partileder Erna Solberg trekker fram to satsingsområder: kunnskap og velferd.

Drøyt en måned etter at regjeringen la fram sitt forslag til statsbudsjett for 2013, kommer opposisjonspartienes alternativer på rekke og rad. Frp og Høyre konkurrerer om å gå lengst og raskest i avviklingen av formuesskatten og arveavgiften.

Høyres finanspolitiske talsmann og nestleder, Jan Tore Sanner, synes ikke dette kan tas til inntekt for at det er splittelse mellom partiene i den borgerlige blokken, og da spesielt Høyre og Frp.

- Vi er fire selvstendige partier med egne programmer. Vi betoner sakene litt forskjellig og har litt ulikt tempo. Frp vil gå lenger og raskere fram i sine kutt, men det overordnende bildet er at partiene trekker i samme retning, sier Sanner.

Høyre understreker at en ansvarlig økonomisk politikk innebærer at handlingsregelen skal bli fulgt. Høyre bruker sågar 800 millioner oljekroner mindre enn den rødgrønne regjeringen legger opp til for neste år.

Høyre vil kutte i offentlige utgifter med drøyt 11 milliarder kroner, blant annet for å kunne øke bevilgningene til samferdsel og det partileder Erna Solberg kaller «vekstfremmende skattelettelser» med 3,5 milliarder kroner. Høyre vil også øke matmomsen med 1 prosent. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.