Gå til sidens hovedinnhold

Høyre og Frp reagerer: - Støre svartmaler og sprer misinformasjon

Regjeringspartiene mener Ap-leder Jonas Gahr Støre kjører valgkamp mot sin forgjenger. Selv bare rister Støre på hodet.

YOUNGSTORGET (Nettavisen): Torsdag ettermiddag gikk Ap-leder Jonas Gahr Støre til angrep på Høyre og Fremskrittspartiet i sin tale til Arbeiderpartiets landsmøte.

- Høyre sier at tiden for store velferdsreformer er over, og det skal de ha; der holder de hva de lover. Men i våre kommuner og i våre fylker er jobben ikke over, sa Støre.

Se hele talen til Støre lenger ned i saken.

Les også

Støre til frontalangrep Frp: - Makan til mangel på styring har Norge aldri sett

Støre sa at Solberg-regjeringen på en rekke områder har ført en politikk som skaper større forskjeller og mindre rettferdighet - og slaktet regjeringens skattelettelser.

- Går til valg mot Stoltenberg

Men nå slår Høyre og Fremskrittspartiet tilbake mot Ap-lederen.

- Støre høres ut som han går til valg mot Jens Stoltenberg. Han vil gå til krig mot pensjonsreformen, som var Stoltenbergs hjertebarn. Han vil ha ned bruken av midlertidige stillinger, men andelen i midlertidig jobb var høyere da Støre selv satt i regjering. Han kritiserer skattelettelser som Arbeiderpartiet selv var med på å vedta, sier Høyre-nestleder Bent Høie i en kommentar til Nettavisen.

VIDEO: Se Støres tale til Arbeiderpartiets landsmøte:

Høie påpeker dessuten at det nå er flere kvinner i heltidsstilling enn da Arbeiderpartiet styrte, og færre folk i midlertidig stilling.

- Støre svartmaler og sprer misinformasjon når han påstår det motsatte. Når bruken av innleie er på samme nivå, og andelen midlertidige er lavere enn da Stoltenberg styrte, hvorfor tok ikke Støre et oppgjør med sin egen sjef for seks år siden? underes Høie.

Støre: - Høyre er jo ekspertene

Jonas Gahr Støre reagerer imidlertid på kritikken fra Høie.

- Det er jo et gjenkjennelig trekk fra Høyre at de skal løfte frem at alt var bedre før med Arbeiderpartiet. Høyre er jo ekspertene til å vite hvor bra Arbeiderpartiet var før, og hvor farlige de er nå. Før var det at alt var bra under Gro Harlem Brundtland, da Jens styrte, sier Støre til Nettavisen.

- Så jeg tror jo at Jens smiler der han sitter i Washington over å høre det. Men nå er nå og vi tar ansvar for politikken nå, og Bent Høie for holde på med den kommentaren hvis han vil, legger han til.

- Du går ikke til valgkamp mot Jens Stoltenberg?

- På ingen måte. Hovedprinsippet bak pensjonsreformen var jo at vi overordnet skulle bidra til at arbeid lønte seg, og jeg mener at folk som da jobber i deltidsstillinger, unge mennesker kvinner som opplever at de må tjene 100.000 før de begynner å tjene pensjon, det er ikke et bidrag til arbeidslinja. Og det er ikke et bidrag til den grunnplanken som bør være der for et rettferdig system, sier Støre.

Les også

Siste sjanse for Støre

Jensen: - Ap har stemt for det

I sin landsmøtetale tok Støre også et kraftig et oppgjør med regjeringens innsats på justisfeltet, og omtalte de lange ventetidene i straffesakskjeden som «Frp-køene».

Les også

AUF-lederen: - Støre er perfekt til å lede partiet vårt

- Makan til mangel på styring av justissektoren, har Norge aldri sett. Syv justisministre på seks år. 8 av 10 av politiets egne ansatte har mistet troen på en politireform som er gjennomført stikk i strid med det vi ble enige om. Det er virkelig ikke gjennomføringskraft, sa han.

Frp-leder og Siv Jensen bare fnyser av den kritikken:

- Vi må huske at politiet fikk sterk uavhengig kritikk under Aps ledelse. Derfor reformerer vi politiet. Reformen har også Ap har stemt for. Vi gjennomfører en helt nødvendig reform for å blant annet sørge for at vi kan slå hardere ned på digital kriminalitet, ikke minst kampen mot groteske overgrep mot barn på nett, sier Jensen til Nettavisen.

- Soningskøene er fjernet

Jensen understreker at regjeringen har fjernet soningskøene, at det er 2800 flere årsverk i politiet og at oppklaringsprosent på seksuallovbrudd har økt.

- Denne regjeringen har ambisjoner for justissektoren, i motsetning til forrige regjering. Driftsbudsjettet til politiet er styrket med 25 prosent siden 2013. Vi har høyere oppklaringsprosent, lavere restanser og flere politifolk i alle politidistrikt. Dette spiller en rolle, sier Frp-lederen

- Nå måler vi faktisk resultater til politiet - det gjorde man ikke da Støre var i regjering. De ville ikke vite responstid for eksempel, påpeker hun.

Reklame

8 kupp du gjør i Nettavisens nettbutikk nå

Kommentarer til denne saken