Gå til sidens hovedinnhold

Høyre og Frp tror Ap vil øke skattene

- Ingen tvil om at de rødgrønne egentlig ønsker å øke skattene, mener Høyres Nikolai Astrup.

Oslo (NTB): Høyre og Fremskrittspartiet tror ikke på Arbeiderpartiets løfter om ikke å øke skattene. Høyres Nikolai Astrup spår skattesmell dersom de rødgrønne går av med seieren i høstens stortingsvalg.

- Får Norge en borgerlig regjering til høsten, går skattene ned. Med fortsatt rødgrønn regjering er det stor sannsynlighet for at de går opp, sier Astrup til Klassekampen.

Han mener det er helt usikkert hva de rødgrønne selv vil gjøre med skattenivået. Han har sett seg lei på at Ap kritiserer opposisjonspartiene for å være uklare om hvilke skatter som skal kuttes.

Astrup peker på flere signaler som tilsier skatteøkning ved rødgrønn valgseier. SV har lansert en ny skatt på finanstransaksjoner, tidligere har Aps partisekretær Raymond Johansen uttalt at skattenivået bør økes, med 2017 som mulig starttidspunkt. Dessuten har Ap-leder og statsminister Jens Stoltenberg varslet nye endringer i selskapsskatten, uten å konkretisere hvilke skatter som skal økes.

- Det er ingen tvil om at de rødgrønne egentlig ønsker å øke skattene, men de forsøker å skape inntrykk av det motsatte, sier Astrup.

Også Frps skattepolitiske talsmann Christian Tybring-Gjedde sier det ligger an til skatteøkning med de rødgrønne ved roret de neste fire årene. (©NTB)

Kommentarer til denne saken