Gå til sidens hovedinnhold

Høyre ønsker egne fengsler for utlendinger

Oslo (NTB): Dersom Høyre får regjeringsmakten, vil partiet opprette egne fengsler for utlendinger med langt mer spartanske fasiliteter enn i fengsler der norske fanger sitter.

I et eventuelt Høyre-styrt Norge etter stortingsvalget neste høst skal de utenlandske soningsfangene få mat og slippe å fryse, men de kan ikke vente seg så mye mer, skriver Aftenposten.

- Vi trenger ikke bruke ressurser på rehabilitering av domfelte som ikke skal ut i det norske samfunnet igjen, men skal sendes ut av landet, sier Høyre-nestleder Bent Høie til avisen.

- Vi trenger heller ikke tilby disse utdanning eller annen hjelp for å forberede dem til et liv i Norge, sier Høie som leder arbeidet med å lage Høyres partiprogram for stortingsperioden 2013-2017.

Høyre mener etablering av egne fengsler for utlendinger, noe Fremskrittspartiet tidligere har tatt til orde for, gjør at kriminalomsorgen kan skille norske innsatte fra utenlandske kriminelle og deres internasjonale nettverk.

- Det er også et poeng for oss å få slutt på at enkelte utenlandske kriminelle opplever soning i norske fengsler som et ferieopphold, sier Høie. (©NTB)

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn