Høyre-politiker bitt av innbruddstyv

Lokalpolitiker Emil Schieldrop måtte legge den kvinnelige innbruddstyven i bakken da han tok henne på fersk gjerning i skuret i bakgrunnen. I mellomtiden rakk hun å bite ham i tommelen.

Lokalpolitiker Emil Schieldrop måtte legge den kvinnelige innbruddstyven i bakken da han tok henne på fersk gjerning i skuret i bakgrunnen. I mellomtiden rakk hun å bite ham i tommelen. Foto: (Privat)

Ble tatt på fersken med tyvgods.

11.06.14 22:02

Det ble full slåsskamp mellom nestlederen i Grimstad Høyre, Emil Schieldrop og en kvinnelig innbruddstyv tirsdag ettermiddag. Kvinnen ble tatt på fersk gjerning på Schieldrops eiendom med en bag full av verdisaker.

- Jeg skulle bare ut i hagen for å sjekke noe, da jeg så en bag som jeg ikke kjente igjen ligge utenfor et gammelt uthus vi har på tomten vår. I baggen lå det masse uåpnede CDer, og jeg skjønte at dette måtte være tyvgods, sier Schieldrop til Nettavisen.

Sminket seg

Da han prøvde å gå inn i uthuset sitt for se om det var noen der, var døren sperret, og han hørte en kvinnestemme som sa «Stopp! Jeg prøver å sminke meg!».

Schieldrop ble stående utenfor for å avvente situasjonen, men plutselig kom hun rasende ut døren og slang den 61 år gamle mannen i veggen.

- Jeg tok fatt i henne og la henne i bakken. Hun var helt rabiat. Siden jeg har erfaring fra helsevesenet, så vet jeg at det er lurt å holde henne i stabilt sideleie, for å holde luftveier åpne, mens jeg tok opp mobilen med den ene hånden og ringte politiet.

Handlet på instinkt

Kvinnen var narkoman og ifølge lokalpolitikeren en kjenning av politiet.

- Jeg handlet på innstinkt. Jeg aktet ikke å la henne stikke av. Dessuten er det er jo naturlig å ville forsvare seg når man blir angrepet på egen eiendom, sier han.

Lovens lange arm var raskt på plass for å hjelpe Schieldrop og legge den rabiate kvinnen i håndjern. I mellomtiden hadde imidlertid vedkommende rukket å bite ham i tommelen, og Schieldrop måtte til sykehus for å få vaksiner mot både stivkrampe og hepatitt B.

Høyre-politikeren skrev selv om saken på Facebook tirsdag, der han blant annet får støtte fra partikollega og fiskeriminister Elisabeth Aspaker (H).

«Tror nesten ikke det er sant at det skjer noe slikt i Grimstad. Ble overfalt av en narkoman, skikkelig basketak, klarte å holde vedkommende i "stabilt sideleie" til Politiet kom. Vedkommende bet og sparket, hadde fått med seg en del av mine eiendeler, trodde ikke det var så mye krefter i en kropp.» skriver han.

- Plasserer dem for sentralt i byen

Ifølge Schieldrop, har det vært et raid med innbrudd og episoder med narkomane i Grimstad den siste tiden.

- Det er forferdelig at politiet ikke kan gjøre mer for å beskytte samfunnet mot slikt. Vanligvis så har man jo ikke bevis, men denne gangen så er jo saken klar, siden jeg tok henne på fersk gjerning på min eiendom og med tyvgods, sier Schieldrop, som etterlyser tiltak for å få kontroll over det destruktive narkotikamiljøet i den ellers så fredelige byen.

- Kjernen er at vi plasserer dem så sentralt i byen at de kan gjøre hva de vil, sier han.

Operasjonsleder i Agder politidistrikt, Ole Bjørn Kleivane, bekrefter episoden overfor Nettavisen.

- Vi fikk beskjed klokken 14.32 og patruljen var på plass få minutter senere og la kvinnen i håndjern. Vedkommende er anmeldt for legemsbeskadigelse og innbrudd, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.