Gå til sidens hovedinnhold

Høyre-politiker: – Joshua French burde tjene penger på en annen måte

Langer ut mot French:

Hårek Elvenes (H) i Stortingets utenrikskomitè reagerer sterkt på foredragsvirksomheten til premiere-aktuelle Joshua French.

Den hjemvendte Kongo-fangen er i disse dager også aktuell med en turné, hvor han snakker om opplevelsen i Kongo. Det er det flere som reagerer på.

– Jeg mener denne turnèen aldri burde vært avholdt. Staten har brukt mye penger på å få denne mannen tilbake til Norge og i rettferdighetens navn mener jeg han burde lukket denne saken og tjent penger på annen måte, sier Hårek Elvenes (H) i Stortingets utenrikskomitè til P4.

Les også: Joshua French etter hjemkomsten: Har fått seg kjæreste

Elvenes vil likevel ikke fastslå at French bør betale penger tilbake til den norske staten.

Jeg skal ikke mene noe om jussen her, men jeg synes French burde la være å holde disse foredragene, sier han videre.

– Noe må han leve av

BI-professor Peter Gottschalk på sin side er klar på at French må ha et levebrød som alle andre.


– Noe skal han leve av og den kompetansen han har nå, er sine erfaringer fra Kongo. At han vil tjene penger på dette synes jeg er helt greit, sier Gottschalk til P4.

Les også: Joshua French: – Vi var agenter på oppdrag

Professoren er mer kritisk til det norske folk, som er villig til å bruke penger for å høre på en som tidligere er dømt for drap.


French kan tjene mellom seks og åtte millioner kroner på foredragsvirksomheten. Han skal ha 34 forestillinger til sammen, og flere av forestillingene er allerede utsolgt.

Det har ikke lyktes Nettavisen å få en kommentar fra Joshua French, gjennom Atikko som er arrangøren av foredragene.

Aktuell på lerretet også

Det er ikke bare i det virkelige liv at hovedpersonen er i fokus om dagen. På fredag er det premiere på filmen «Mordene i Kongo».

I filmen er det skuespiller Aksel Hennie som har rollen som Joshua French. Skuespilleren måtte gjennom en radikal forandring for å spille Kongo-fangen som i perioder kun var «skinn og bein».

Les også: Aksel Hennie fikk sitt andre barn «i full hemmelighet».


Kommentarer til denne saken