Gå til sidens hovedinnhold

Høyre-politiker Warloe mener straffen er for streng

- Jeg har fått vite fra politiet at den er så høy fordi jeg har talegaver og kan snakke straffen ned i retten.

Stortingspolitiker Henning Warloe (H) fra Bergen vil gå en runde i retten for å tilbakevise påstander om anskaffelse og bruk av narkotika. Saken starter i Oslo tingrett 4. februar.

Tidligere har Warloe nektet å godta påtalemyndighetens forslag til tilståelsesdom som ville gi 18 dagers betinget fengsel og en bot på 10.000 kroner.

Warloe har sagt til NTB at han mener straffen er for streng, og at Romerike politidistrikt var påvirket av medieoppslagene da de utformet tilståelsesdommen.

– Har talegaver
– Jeg har fått vite fra politiet at den er så høy fordi jeg har talegaver og kan snakke straffen ned i retten. Det står i siktelsen, har Warloe uttalt til NTB. Politiet avviser dette.

Det var i forbindelse med en større narkotikaaksjon på Romerike i mars i fjor politiet tok seg inn i stortingsleiligheten til Warloe i Oslo. Der fant politiet spor av narkotika.

Venn ble pågrepet
En 31-årig venn av Warloe, som ble pågrepet i saken, hadde tilgang til leiligheten og har i avhør innrømmet å ha oppbevart narkotika der. 31-åringen fastholder imidlertid at Warloe ikke har visst noe om dette.

Selv var Warloe i Bergen da politiet tok seg inn i leiligheten hans. Han ble først pågrepet dagen etter og innrømmet da sporadisk bruk av ulovlige rusmidler.

Testet ecstasy på Ibiza

Stortingsrepresentanten fortalte i et TV 2-program i fjor at han prøvde narkotika for første gang under en ferietur for tre-fire år siden. Det begynte med ecstasy på Ibiza, fortalte han, samtidig som han innrømmer at misbruket etter hvert ble «svakt tiltakende».

Det utviklet seg senere til utprøving av amfetamin og kokain.

Strafferabatt
Da saken i fjor sommer ble oversendt Bergen tingrett til behandling som en tilståelsesdom, erkjente Warloe bruk av narkotika ved noen anledninger i løpet av en fireårsperiode. Anskaffelse av narkotika har han derimot aldri erkjent.

I tilståelsesdommen var det ifølge påtalemyndigheten lagt inn en strafferabatt hvis han tilsto alt. I Oslo tingrett vil tiltalen være identisk, men det er grunn til å tro at politiet vil be om strengere straff.

Warloe har trukket seg fra alle verv i Høyre og avslutter stortingsperioden sin i høst.

Reklame

Nå er det salg på våre grillfavoritter

Kommentarer til denne saken