Gå til sidens hovedinnhold

Høyre-statsråd med glitrende attest til Per Sandberg

Torbjørn Røe Isaksen om Sandberg:

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen kommer til å savne Per Sandberg og gir ham en glimrende attest som politiker og menneske.

I motsetning til Ap-leder Jonas Gahr Støre, som i går hamret løs på Per Sandberg, kommer Høyre statsråd Torbjørn Røe-Isaksen med et sterkt forsvar av avgåtte fiskeriminister Per Sandberg - både som politiker og menneske.

Dette skriver Røe Isaksen på Facebook:

«Per Sandberg har gått av. Det var riktig å gjøre.

Men jeg har lyst til å si noe litt annet, noe om hva slags type Per Sandberg er. Jeg møter ofte (og, må jeg innrømme, særlig i Oslo) folk som ser på Per som en bråkebøtte, sinnatagg, løs kanon og et gufs fra for langt nedi folkedypet. Det skal sies at Per har temperament. Han ble sint på meg en gang i regjering, husker jeg.

Samtidig er Per kanskje den politikeren i Norge hvor det er størst forskjell på hvordan en del oppfatter ham, og hvordan han faktisk er. Hva skjedde et kvarter etter at Per ble litt sint på meg? Jo, han kom bort for å bli ferdig med saken og unnskylde sitt følelsesutbrudd.

Per Sandberg er ikke bare en dyktig politiker med kontroll på sakene, han er en politiker som kan samarbeide og finne løsninger. Han har vært utrolig viktig for samarbeidet mellom Høyre og FrP — og for samarbeidet etter at Venstre kom inn. Han er en varm person, en svært god kollega og en morsom kar.

Det var riktig av Per Sandberg å trekke seg, men det betyr ikke at jeg ikke kommer til å savne ham som kollega i regjeringen.»

Per Sandberg og hans norsk-iranske kjæreste Bahareh Letnes opplyste mandag at de to vil møte pressen sammen tirsdag ettermiddag. Trolig ved 15-16-tiden.

Her kan du lese Facebookposten til Torbjørn Røe Isaksen:


- Nå må vi tenke på mennesket Per Sandberg

Den omstridte ferieturen til Iran har fått store følger for Per Sandberg. Mandag ettermiddag trakk Sandberg seg som fiskeriminister og Frp-nestleder. Sandberg har heller ingen stortingsplass å gå tilbake til.

Stortingsrepresentant og partikollega, Christian Tybring-Gjedde, sier partiet nå må slå ring rundt Sandberg.

Les også: Nå sitter ikke Siv Jensen trygt

- Nå har han gått av og tatt konsekvensene av det han har gjort. Da må vi legge det bak oss og tenke litt på mennesket Per Sandberg, fordi det er sikkert ikke lett for ham nå, sier Tybring-Gjedde til Nettavisen.

Tybring-Gjedde var sammen med Mazyar Keshvari de to Frp-toppene som har vært mest kritisk til Sandbergs omstridte Iran-tur.

Lederen av Oslo Frp Mazyar Keshvari, som selv flyktet fra Iran, mener Sandberg har gjort et fornuftig valg ved å trekke seg som fiskeriminister.

- Slik den saken utviklet seg, så var det uunngåelig for ham å trekke seg som statsråd. Jeg synes det var et fornuftig valg av ham, og ønsker ham lykke til videre, lederen av Oslo Frp Mazyar Keshvari, til Nettavisen.

Valgforsker: – Sandbergs avgang uheldig for Frp

Per Sandbergs avgang som Frp-nestleder og fiskeriminister kan slå uheldig ut for partiets oppslutning, mener valgforsker Johannes Bergh.

Han beskriver Sandberg som en politiker med en klar appell til Fremskrittspartiets kjernevelgere – velgere han mener partiet er avhengig av for å gjøre det godt.

- Frp har mistet Sandberg i en viktig posisjon. Han har vært en veldig profilert stemme i norsk politikk, så hans avgang kan nok være uheldig for Frp, sier Bergh til NTB.

Overfor Vårt Land sier samme Bergh at en regjering uten kontroversielle Frp-statsråder, kan gjøre borgerlig regjeringssamarbeid mer fristende for KrF.

Sandberg-saken blir tema i kontrollkomiteen

Statsminister Erna Solberg (H) har ikke klart å berolige Stortinget. Per Sandbergs (Frp) avgang var uunngåelig, men Stortinget har flere ubesvarte spørsmål.

Sandberg er etter eget utsagn ikke ferdig i offentligheten, selv om han mandag gikk av både som fiskeriminister og som nestleder i Fremskrittspartiet etter massiv kritikk og flere sikkerhetsbrudd.

Heller ikke opposisjonen på Stortinget slipper Sandberg-saken. Ap, SV, KrF, MDG og Rødt sitter alle med ubesvarte spørsmål etter at statsministeren har svart på brev fra Stortinget og på spørsmål fra journalistene i statsministerboligen mandag.

Les også

- Blir et tomrom etter Sandberg

Les også

Letnes: – En ren heksejakt

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken