*Nettavisen* Nyheter.

Høyre-trio i dekning

En drøy halvtime etter valgdagsmålingene fra TV 2 og NRK hadde verken Erna Solberg, Jan Petersen eller Per-Kristian Foss vist seg på Høyres-valgvake.

12.09.05 23:13

Det fleste andre partilederne og partitoppene er rundt på egen valgvaker, eller har vært intervjuet på TV.

De er ikke tilfelle for Høyre-trioen Erna Solberg, Jan Petersen og Per-Kristian Foss.

TV 2 Nettavisen får på valgvaken opplyst at de tre «sitter på huset og analyserer resultatet og vil komme til valgvaken i løpet av kvelden». Ingen i Høyre vil si når de tre dukker opp.

Inge Lønning og Kristin Clemet har vist seg på vaken, men ingen av de har talt til forsamlingen.

At Høyre mener resultatet fortsatt må analyseres grundig, gjenspeiles også i kommentarene Inge Lønning gir TV 2 Nettavisen.

- Det er alt for tidlig å si noe om utfallet her. De som innkasserer sieren på grunnlag av denne valgdagsmålingen er dumdristige, sier Lønning.

Selv om han fortsatt lever i håpet på den borgerlige blokkens del, innrømmer han at valget ikke har innfridd for Høyres del.

- Det er skuffende, konstaterer Lønning, som har èn overordnet forklaring på regjeringens fall.

- Dersom det ender opp med rødgrønt flertall, er det en persons skyld - og det er Carl I. Hagen. Dersom Jens Stoltenberg blir statsminister, bør han sende de rosene han har til overs til Carl I. Hagen, sier Lønning.

Høyre er i ferd med å gjøre sitt nest dårligste valg i moderne tid. Med en oppslutning på bare 15,2 prosent er det bare valget i 1997 som er dårligere for Høyres del.

Da valgdagsmålingen ble offentliggjort på TV 2 var det helt taust i Høyres Hus.

Det var SV og Øystein Djupedal som måtte til for å hente frem jubelen i Høyres Hus da TV 2s valgdagsmåling ble vist på storksjerm.

Først da TV 2s Pål T. Jørgensen kommenterte kanalens intervju Øystein Djupedal fra SV kom det første tilløpet til jubel i Stortingsgaten.

- Djupedal bør vel vente litt med å ta på seg finansministerdressen, sa Jørgensen til stor jubel og latter fra Høyrefolket.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag