Høyre-veteraner vil på Stortinget

Oslo (NTB): Høyre-veteranene Astrid Nøklebye Heiberg (76) og Inge Lønning (74) vil begge inn på stortingslista til Oslo Høyre.

15.10.12 09:26

- Vi ville være et morsomt radarpar. Velgergruppen vi representerer blir større og større. Det er også den gruppen som bruker stemmeretten flittigst. Så dette er et spørsmål om representasjon, sier Inge Lønning, som har tre perioder bak seg på Stortinget, til Høyres medlemsblad Muligheter.

Heiberg er tidligere nestleder i Høyre og har også bak seg en periode på Stortinget.

- Om Stortinget var representativt for befolkningen, burde 25 av dagens representanter vært over 65 år, men det er bare tre, peker hun på. Og hun er ikke bekymret for at hun er for gammel.

- Jeg er villig til å la meg underkaste en demenstest en gang i året dersom det er en bekymring man har. Statistisk sett kan jeg regne med å bli 85 år, og da kan jeg jo rekke to perioder, sier Heiberg til Høyres medlemsblad Muligheter.

Leder av nominasjonskomiteen, Per-Kristian Foss, ønsker ikke å kommentere de to veteranenes kandidatur, men forteller at mellom 40 og 50 kandidater allerede har sagt ja til å stille på listen for Oslo Høyre. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.