Gå til sidens hovedinnhold

Høyre vil gi pensjonister lavere skatt

Oslo (NTB): Høyre vil endre skattereglene og lover skattelette for norske pensjonister. Totalt lover partiet 800 millioner til skattekutt.

- Vi vil redusere skatten for dem som fikk en skatteøkning av regjeringen i 2011, sier Høyre-nestleder Jan Tore Sanner til Aftenposten.

Den rødgrønne regjeringen endret skattereglene for pensjonister for to år siden. Mens seks av ti pensjonister fikk skattekutt, måtte tre av ti ut med mer i skatt. Totalt ga 2011-endringene et skattekutt på 1,35 milliarder kroner, viser tall fra Finansdepartementet.

Høyre lover i et sjeldent konkret skatteløfte å legge omtrent 800 millioner kroner på bordet. Selv om den rikeste firedelen av pensjonistene til sammen vil få en drøy tredel av det totale kuttet, går ikke Jan Tore Sanner med på at det er de rikeste pensjonistene som vil få mest med Høyres modell.

- Jeg mener det er galt å bruke den betegnelsen. For oss handler det om at dette var en unødvendig regning å sende i 2011. Jeg oppfatter at dette bidrar til økt misnøye rundt pensjonsreformen, sier Sanner.

De borgerlige partiene er imidlertid ikke blitt enige om hvem som bør få den største lettelsen. (©NTB)

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai