*Nettavisen* Nyheter.

Høyre vil gjeninnføre forbud mot tigging

Foto: (Scanpix)

Oslo (NTB-Per Christensen): Høyres landsmøte vil gjeninnføre forbud mot tigging, men det uklart hva som skjer med dem som spiller trekkspill eller selger roser. Vedtaket ble fattet på tampen av landsmøtet søndag, mot partiledelsens ønske.

06.05.12 20:46

Høyres ledertrio fikk seg dermed en smekk fra delegatene, slik Frp fikk det i fjor med et overraskende vedtak om aktiv dødshjelp og Ap gjennom et pålegg om å nedlegge veto mot EUs postdirektiv.

- Jeg mener vi kunne håndtert dette problemet på en annen måte, men kan leve med det vedtaket landsmøtet har fattet. Utfordringene er jo dem som driver med tilgrensende praksis, som for eksempel gatemusikere. Hva skal forbudet omfatte? Det må bli opp til politiet hvordan det skal håndheves, sier Høyre-leder Erna Solberg.

Michael Tetzschner, tidligere leder av Oslo Høyre, var en av pådriverne bak forslaget om forbud. Etter voteringen var han svært fornøyd.

- Dette er et klart signal om at vanlige folk kan ta plasser og torg tilbake. Tigging er selve bruhodet inn i Norge for dem som har kriminelle hensikter. Vår tikrone i koppen er en del av den tilbakebetalingen de må gjøre for en 3.000 kilometer lang bussreise, sier Tetzschner. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.