Høyre vil ha egen 22. juli-høring i budsjettarbeidet

Oslo (NTB): Høyre ønsker å bruke årets budsjettprosess til å forsikre seg om at regjeringen er i rute med de varslede tiltakene etter terrorangrepene.

- Høyre ønsker i år en litt annerledes budsjettprosess når justiskomiteen skal behandle budsjettet. Vi ønsker å gå enda mer i dybden når det gjelder beredskap og oppfølging etter 22. juli. Vi ønsker derfor en særskilt høringsdag om dette, om nødvendig med lukkede dører, sier Høyres justispolitiske talsmann André Oktay Dahl til NTB.

- Vi vet av erfaring at regjeringen ikke informerer om alt i budsjettene, vi får ikke vite nok om hva som ligger bak tallene. Nå som Gjørv-rapporten har vist at mange ting som er sagt har blitt levert, ikke har blitt levert i det hele tatt, så er det viktigere enn noen gang at Stortinget borer dypere i budsjettet, sier han.

Dahl sier Høyre er spesielt opptatt av fremdriften og finansieringen av tiltakene som statsminister Jens Stoltenberg og justisminister Grete Faremo varslet i sine redegjørelser i Stortinget tidligere i høst.

- De har blant annet sagt at de vil ha mer trening i politiet. Da trenger vi å få vite hva som ligger i det. Betyr det at politiet vil ansatte flere folk for å fylle opp for politifolkene som blir borte når de trener? Vi må få mer fakta om hva som ligger i budsjettet, hva som er mulig å få til og hva som ligger av føringer i det, sier han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.