Høyre vil ha overgangstest i skolen

Foto: Junge, Heiko (Scanpix)

Høyre vil fange opp svake elever med en overgangstest før ungdomsskolen og videregående skole.

04.05.11 15:25

Høyre vil teste alle elever som skal inn på ungdomsskolen og videregående skole. De som ikke holder faglige mål, må få tilbud om sommerskole eller annen hjelp slik at de klarer overgangen. Det mener Høyres leder Erna Solberg.

Hun avviser likevel at svake elever skal risikere å dumpe - det vil si at de blir holdt igjen hvis de ikke klarer de faglige kravene.

- Men vi mener at kommunen må ta ansvaret for de som ikke består ut av ungdomsskolen, sier hun til VG.

Vil innføre overgangstest
Skolebyråd Torger Ødegaard (H) i Oslo sier til avisa at de vil innføre en overgangstest allerede fra høsten av for dem som går ut av ungdomsskolen. Han sier prøvene skal fange opp elever som henger etter. De som ikke gjør det godt nok, får obligatorisk intensivkurs.

Skole blir hovedtema
Fredag innleder Høyre sitt landsmøte på Radisson Blu Scandinavia Hotell i Oslo. Her er kunnskap i skolen ett av hovedtemaene, og skole blir også en viktig valgkampsak for partiet.

Høyre har kritisert regjeringens ferske stortingsmelding om ungdomsskolen og mener den er uferdig og lite konkret.

Vil ha mer fokus på basisfag
Elisabeth Aspaker, utdanningspolitisk talskvinne i Høyre, uttalte i en pressemelding denne uken at basisfagene må få større oppmerksomhet og at man i større grad på satse på lærerne og heve deres kompetanse. Hun har også etterlyst hva regjeringen og utdanningsminister Kristin Halvorsen vil gjøre for å hjelpe elevene som har faglige utfordringer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.