Gå til sidens hovedinnhold

Høyre-Voldberg sammenlignet med glamourmodell

Sjefsekretær i Oslo Høyre Geir Staib sto bak sammenligningen.

Det var på et internt møte Geir Staib dro sammenligningen mellom glamourmodell Linni Meister og Julie Brodtkorb Voldberg. Dette skal ha skjedd på et møte med ansatte på rådhuset og i Oslo Høyre 12. november i fjor, skriver VG Nett.

Samme dag sendte han ut en e-post til rådgiverne der han skriver:

«Apropos det som ble nevnt på møtet i dag: God helg, og hils Linni!»

Kommentarene kom etter at Brodtkorb Voldberg hadde kommet med uttalelser om pelsdyroppdrett i media.

«Det ble slått en spøk på et internt rådgivermøte i november. Jeg ordla meg på en uheldig måte, noe jeg beklaget for dem som var til stede på det påfølgende møtet», skriver Staib i en e-post til VG.

Voldberg kommenterer sammenligningen på følgende måte:

- Dette er så lavmål at jeg velger ikke å forholde meg til det, sier hun til VG.

Linni er ikiek imponert over uttalensen fra Voldberg.

- Det viser at hun er utrolig høy på seg selv. Som voksent menneske bør hun ikke uttale seg sånn om folk hun ikke kjenner. Og folk som sier det er lavmål å bli sammenlignet med andre mennesker de ikke har møtt... Jeg vet ikke hva som er mest lavmål, sier Meister til VG.

Vet ikke hvem Linni Meister er
Michael Tetzschner, leder i Oslo Høyre, sier til VG at han ikke synes sammenligningen Geir Staib gjørm mellom Meister og Brodtkorb er interessant.

Og begrunner det slik

- Jeg har hørt en som har ymtet om dette før, men jeg forsto ikke dybden i det som ble sagt, for jeg vet ikke hvem Linni Meister er, sier han.

Ble vraket
I begynnelsen av februar ble Brodtkorb Voldberg vraket på Oslo Høyres kommuneliste. Den konservative studentforening (DKSF) og en av Voldbergs støttespillere, Mari Mamre, ble truet til å ikke holde sin støttetale til Voldberg.

Oppfordringen ble sendt i en sms fra nettopp sjefsekretæren i Oslo Høyre, Geir Staib, med følgende ordlyd:

«Det smarteste du kan gjøre for deg selv og DKSF i hele 2011, er å droppe det. Den dummeste handlingen du kan gjøre for deg selv og DKSF i hele 2011, er å gjøre det. Jeg liker deg uansett, men neppe alle andre.»

- Jeg følte meg truet og opplevde dette som veldig ubehagelig, sa Mari Mamre til Nettavisen.

Kommentarer til denne saken