Gå til sidens hovedinnhold

Høyreekstrem gresk politiker frikjent for studentangrep

Aten (NTB-Reuters): Talsmannen for det greske høyreekstreme partiet Gyllent daggry er frikjent for å ha medvirket til angrepet på en student i Aten for seks år siden.

Ilias Kasidiaris er en av partiets representanter i nasjonalforsamlingen. Han brukte anledningen til å rakke ned på greske medier, som han kaller «pornokanaler».

- Jeg sa fra første øyeblikk at jeg var uskyldig. I dag sa også rettsvesenet at jeg var uskyldig. Jeg gnir denne kjennelsen inn i ansiktet på dere, sa Kasidiaris.

Flere personer hadde samlet seg utenfor rettslokalet i Aten i forbindelse med rettsmøtet torsdag. De reagerte med jubel på frifinnelsen.

Angrepet han var anklaget for, skjedde inne på et universitetsområde i Aten i 2007. En gjeng ranet, slo og knivstakk en student. Deretter flyktet de i en leiebil. Bilen var leid i Kasidiaris navn, ifølge bilutleieselskapet.

Neste uke skal nasjonalforsamlingen vurdere om Kasidiaris bør fratas den rettslige immuniteten som han har som følge av å være parlamentariker. Blir han det, kan han stilles for retten for angrepet på en kvinnelig politiker under fjorårets valgkamp. (©NTB)

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto