Høyres fem punkter for skolen

Erna Solberg legger fram rapporten «Norsk skole hvor er vi – hvor vil vi?»

06.07.11 15:51

ILA SKOLE, OSLO (Nettavisen): Med matpakke på menyen og skoleplan på agendaen møter Erna Solberg pressen på Ila skole i Oslo.

Du kan se møtet live her: Høyres hjemmeside

Solberg konstaterte at Norge har to muligheter for å hevde seg i konkurransen i fremtiden: Billig arbeidskraft eller høy kunnskap. Hvis vi ønsker å opprettholde vår levestandard må vi kunne tilby høy kunnskap, og i dag er norsk skole for dårlig. Solberg mener at fellesskolen i dag må bli så god at den løfter alle, og ikke bare noen slik det er i dag.

- Det viktigste med skolen er likevel at hvert enkelt barn får brukt evnene sine, sier hun

Erna Solberg konstaterte under denne pressekonferansen at den desidert viktigste faktoren for skoleelever, er læreren. En god lærer kan utjevne andre forskjeller innenfor klassen, og løfte elever med dårligere utgangspunkt.

Visjonene
For å få bedre lærere mener Solberg at det igjen må bli populært å jobbe som lærer.

I rapporten «Norsk skole – hvor vil vi, og hvor er vi?» presenterer Høyre fem konkrete visjoner for hvor norsk skole skal være i 2030.

1) Lærere rekrutteres blant de 25 % beste elevene fra videregående skole.

2) Læreryrket er blant de mest populære fremtidsønsker for 15-åringer.

3) Lærere kan gjøre karriere i klasserommet og bli spesialister med økt ansvar og lønn.

4) Læreryrket har høy status i det norske samfunnet.

5) Elever er ikke lenger avhengig av flaks for å få god undervisning.

- Vi er klar for en skikkelig debatt om hvilke konkrete tiltak som må gjøres, sier Solberg.

Fremover
Høyre, som nå fosser fram på meningsmålingene har tidligere varslet om at de vil ha en tøffere skole. De har blant annet varsle at de vil øke timeantallet i barnetrinnet, få større trykk på fagene matematikk, engelsk og norsk i tillegg til å øke satsingen på lærere.

TV 2 kommunevalgbarometer for juli viser at Høyre og Arbeiderpartiet nå står helt likt. I julimålingen går Arbeiderpartiet fram 1,1 prosentpoeng, mens Høyre faller med 2,9 prosentpoeng, dette betyr at begge partiene får en oppslutning på 28,1 prosent, meldte TV 2 tirsdag.

- Dette blir et valgoppgjør i første rekke mellom Høyre og Arbeiderpartiet, sier sjefredaktør i Dagsavisen, Arne Strand, til TV 2 Nyhetskanalen.

Aftenpostens valgpanel viste lørdag at Frp taper mister velgere, og at de går til Høyre. Valgpanelet viste at Høyre har en fremgang på 74.000 velgere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.