*Nettavisen* Nyheter.

Høyres programkomité vil ha mer norsk mat

Oslo (NTB): I utkast til nytt politisk program foreslår Høyres programkomité å øke norsk matproduksjon. Landsmøtet skal ta stilling til utkastet i mai.

- Vi er nå tydelige på at vi ønsker en økt andel matproduksjon i Norge. Det er hovedmålsettingen i landbrukspolitikken, sier Høyres nestleder og leder for partiets programkomité, Bent Høie, til Nationen.

I utkastet til nytt politisk program, som landsmøtet skal diskutere i mai, slås det fast at Høyre vil «av beredskapshensyn arbeide for å styrke selvforsyningen av landbruksprodukter». Matproduksjonen skal økes i takt med befolkningsveksten, ifølge forslaget.

Høie opplyser at det også bør være en målsetting å øke landbruksproduksjonen i takt med befolkningsveksten. Men han vil ikke knytte selvforsyning av landbruksprodukter til selvforsyning av dyrefôr.

- Jeg tror ikke vi vil bli uavhengig av importert fôr. Det handler om konkurransekraften til sluttproduktet som skal ut til industri og forbrukere. Om kostnadene blir så høye at produktene blir utkonkurrert i matdisken, gjør vi landbruket en bjørnetjeneste, sier han.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.