*Nettavisen* Nyheter.

Høyres Schou vil ha nasjonalt nikab-forbud i skolen

VIL FORBY NIKAB: Høyre vil forby hodeplagget nikab, eller niqab, i skolen. Foto: Miguel Medina (Afp)

Høyre har lenge avvist et nasjonalt nikab-forbud i skolen, men snart kan nei bli til ja. – Det handler om åpenhet og respekt, sier Høyres innvandringspolitiske talskvinne Ingjerd Schou.

19.09.16 21:15

– Jeg går litt i rette med regjeringen. Jeg har gått og grunnet på dette noen dager etter at regjeringen gikk ut med sitt standpunkt om å la dette være på lokalt nivå. Er det nødvendig i Oslo og Østfold, må vi vurdere å åpne for et nasjonalt forbud, sier Schou til NTB.

Les også: Frykter 1,7 millioner innvandrere i Norge: - Den norske velferdsstaten vil få store utfordringer
Les også: Schou: Skulle gjerne sett flere asylinnstramminger

Schou var med på behandlingen av lokale forbud mot nikab og burka i Østfolds kommuner. Nå får hun tilbakemeldinger om at lokale forbud ikke fungerer og tar derfor temaet opp på første møte i Høyres stortingsgruppe i forbindelse med åpningen av Stortinget i begynnelsen av oktober.

Klikk på bildet for å forstørre.

INGJERD SCHOU: Utenriksminister Børge Brende sammen med Ingjerd Schou (H) før Brende legger frem sin utenrikspolitiske redegjørelse på Stortinget tirsdag morgen. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

– Jeg hører lokale stemmer sier at dette ikke er lett å håndheve lokalt og som etterspør et nasjonalt forbud, sier Schou.

Får hun stortingsgruppen i ryggen kan det gå mot flertall på Stortinget for et nasjonalt forbud i skoler og høyere utdanning. Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre sier til VG mandag at partiet vil foreslå et regelverk som innebærer at elever, studenter og lærere skal ha ansiktet fullt synlig på norske skoler, universiteter og høyskoler. Forslaget vil bli fremmet når Stortinget kommer sammen i oktober. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag