Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høyskole forbyr nikab

FORBUDT: Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) innfører forbud mot nikab fra 15. desember. Illustrasjonsfoto: Scanpix
FORBUDT: Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) innfører forbud mot nikab fra 15. desember. Illustrasjonsfoto: Scanpix
Sist oppdatert:
– Når en er i klasserommet og skal bli undervist, så skal man vise ansiktet sitt.

Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) innfører forbud mot ansiktsdekkende hodeplagg som nikab på enkelte studium fra 15. desember.

Fram til nå har Høgskolen i Oslo og Akershus kun hatt retningslinjer som har latt det være opp til hvert enkelt fakultet å avgjøre om de ønsker forbud eller ei. Innen 15. desember innføres forbudet for hele høyskolen, skriver NRK.

– I noen utdanninger er det viktig at studenten ikke bruker heldekkende ansiktsplagg. Derfor lager vi nye retningslinjer som er så tydelige at studentene vet hva slags krav vi stiller, sier rektor ved HiOA, Kari Toverud Jensen til NRK.

27 år gamle Somia Salaouatchi, som leder Sisters corner, en organisasjon for muslimske kvinner, mener bruk av nikab er et problem i utdanningen. Selv studerte hun spesialpedagogikk på Universitetet i Oslo i to år, men sluttet da det ble lagt ned forbud mot bruk av ansiktsplagg.

– Veldig mange med nikab vil bli fratatt en viktig mulighet til å kunne bidra til samfunnet og bli uavhengige og selvstendige, sier Salaouatchi.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener forbudet er fornuftig.

– Jeg er veldig klar på at jeg mener det er fornuftig å ha en regel som sier at når en er i klasserommet og skal bli undervist, samarbeide med andre elever, så skal man vise ansiktet sitt. Så jeg mener at flere bør gjøre dette og benytte seg av muligheten de har, sier Isaksen.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!