Høyt press på Tyskland under G20-møte

Mexico by (NTB-Reuters-AFP): Tyskland utsettes for et høyt press fra andre stormakter som krever at EUs økonomiske krisefond får mer slagkraft.

Under G20-møtet i Mexico by denne helgen har både USA, Japan og Canada krevd at krisefondene må styrkes slik at eurolandene blir mindre utsatt for nye finanskriser. Strategien omtales ofte som å bygge en større «brannmur».

Angel Gurria, sjefen for Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD), ba lørdag eurolandene om må bygge «alle brannmurers mor».

- For å være sterke må vi ha en tykk brannmur, en høy brannmur, en bred brannmur, en veldig stor brannmur som er troverdig. Og jo mer troverdig den er, desto mindre er sannsynligheten for at vi trenger å bruke den, sa Gurria.

- La meg være helt klar: Det gir ingen økonomisk mening å følge oppfordringene om endeløse innsprøytninger av penger inn i redningsfondene eller å sette i gang seddelpressen til Den europeiske sentralbanken (ECB), sa den tyske finansministeren Wolfgang Schäuble lørdag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.