Høyt utdannede kvinner mest likestilte

Oslo (NTB): Kvinner med høy utdanning er dobbelt så ofte likestilt i hjemmet som kvinner med lav utdanning, går det fram av en ny norsk studie.

Jo høyere utdanning kvinnen har i et parforhold, desto større er sjansen for at hun deler likt på husarbeidet med mannen sin. Det kommer fram i Nova-rapporten «Den norske studien av livsløp, aldring og generasjon (NorLAG)», som legges fram torsdag, skriver Dagsavisen.

- Høyt utdannede kvinner er mer moderne, mer likestillingsorienterte og stiller større krav til arbeidsdeling i hjemmet enn kvinner med lav utdanning, sier Thomas Hansen, forsker i Norsk institutt for forskning om oppvekst, velferd og aldring (Nova).

Ifølge undersøkelsen deler menn og kvinner likt på husarbeidet i 25 prosent av alle parforhold. I parforhold der kvinner har høyere utdanning, deler de likt i 33 prosent av tilfellene. I parforhold der kvinner har lav utdanning er tallet 17 prosent, går det fram i NOVA-rapporten.

- Kvinner med høy utdanning finner gjerne høyt utdannede menn, som er mer innstilt på å dele likt på hjemmebane enn menn med lav utdanning, sier Hansen til Dagsavisen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag