Høytflygende datanerder

På Fornebu i Oslo samles i høstferien datanerder fra hele landet for å dyrke sin lidenskap i fellesskap.

04.10.06 19:09

FORNEBU (Nettavisen): Det er ikke bare i påsken at datanerder fra hele landet samles for å spille spill, delta i konkurranser og møte personer de ellers bare snakker med på internett.

Plass til de som vil
For første gang arrangeres HW-LAN i en stor hangar på Fornebu. Arrangementet har en kapasitet på rundt 2.500 personer, og 1.300 billetter var forhåndsbestilt.

- Vi regner med at det vil dukke opp mange i døra, og særlig når helga nærmer seg, sier presseansvarlig Rolf B. Wegner til Nettavisen.

I likhet med The Gathering i Vikingskipet, så vil HW-LAN vare fra onsdag til søndag.

Lynraskt nettverk
De to datasamlingene benytter i stor grad det samme nettverket, noe som betyr lynraskt nettverk for deltakerne. Internettlinjen er på én gigabit, noe som bør være mer enn nok for de fremmøtte.

Da Nettavisen testet nettverket på onsdag ettermiddag, målte vi en hastighet ut på internett på nesten 70 megabit per sekund. Til sammenligning er den raskeste vanlige ADSL-linjen du kan få i Norge på 6,5 megabit.

Luftig start
HW-LAN fikk en bokstavelig talt flyvende start da det ble avholdt en konkurranse der fire vinnere fikk oppleve en stuntflygningsrunde over Oslo i helikopter.

- Det var utrolig gøy! Det kilte godt i magen, sa Anders Ziegler med et stort smil rett etter at han kom ut av helikopteret.

I løpet av arrangementet vil det blant annet avholdes NM i SMS-skriving, og det vil daglig bli holdt rekordforsøk i overklokking av Norges beste overklokkere, Sturla Haukebø og Kjell Erik Budalen, som sammen har flere verdensrekorder.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag