RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

HP bedre enn ventet - varsler printerkrig

Sist oppdatert:
Verdens nest største PC-produsent, Hewlett-Packard, leverte bedre tall enn ventet etter børs onsdag og steg i etterhandelen. Nå varsler selskapet printerkrig
Det var knyttet seg noe spenning til kvartalstallene fra Hewlett-Packard, verdens andre største produsent av PCer, onsdag.

Aksjen steg i forkant av tallene i ordinær handel, men etter at tallene ble lagt frem steg aksjene 7,9 prosent i etterhandelen.

Selskapet rapporterte nettoinntekter på 1,09 milliarder dollar, 37 cent per aksje. Selskapets resultat endte på 41 cent per aksje, ekskludert engangskostnader, noe som knuste estimatene.

Ifølge Bloomberg var det ventet et resultat per aksje på mellom 35 og 39 cent aksjen.

Toppsjefen i HP, Carly Fiorina, sa at nedgangen i server- og lagringsalget var over for selskapet.

HP har slitt med problemer for denne divisjonen, men kunne for kvartalet fremlegge et resultat her på 107 millioner dollar, mot et tap i forrige kvartal på 208 millioner dollar.

Driftsmarginen steg også, fra 5,4 prosent i samme kvartal i fjor, til 6 prosent i år.

Printerkrig
Innenfor bildebehandling og printer ble det også notert fremgang. Selskapet solgte 14 millioner printere i perioden som endte 31. oktober.

Det er høyeste antall i et kvartal noen sine. Dette er den viktigste delen av selskapet, og sto for 68 prosent av resultatet, og 31 prosent av salget. Fiorina kunne fremvise en driftsmargin innen printere på hele 16,6 prosent.

Som iMarkedet skrev tirsdag vil Dell være aggressive på sitt printersalg i første halvdel av 2005, noe HP ikke har latt gå hus forbi. Derfor ventes det lavere marginer i denne delen for neste halvår som følge av prisnedganger.

Fiorina sa i en presentasjon til investorer at Dell praktisk talt gav printerne vekk til folk.

– Vi planlegger ikke å gi folk printere, sa hun til presse og analytikere tirsdag kveld, skriver Bloomberg.

Les mer om Dell:
Dette mener Dell-sjefene om IT-markedet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere