RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

HP inn på Nasdaq

Sist oppdatert:
IT-selskapet Hewlett-Packard er blant de første selskapene som noteres på både Nasdaq- og New York-børsen
Mandag annonserte de amerikanske børsene Nasdaq og New York-børsen et samarbeidsprogram. Dette går ut på at selskaper som ønsker det kan velge å notere aksjen sin både på Nasdaq og New York-børsen (NYSE). Nasdaq har tradisjonelt hatt en hovedvekt av IT-selskapene notert, mens storebror New York-børsen har hatt de gamle tungvekterne.

Det er seks selskaper som er først ute med dobbeltnoteringen. Den mest profilerte av disse er IT-kjempen Hewlett-Packard.

- Vi har sterke og gjensidige fordeler av partnerskapet med New York-børsen. De fortsetter å gjøre en flott jobb. Dagens annonsering handler om å gi flere muligheter for investorene, skriver finansdirektør Bob Wayman i Hewlett-Packard i en melding.

De andre aksjene som kan handles på begge børsene er Apache Corporation, Cadence Design Systems, The Charles Schwab Corporation, Countrywide Financial og Walgreens.

Selskapene håper på at dobbeltnoteringen vil føre til økt aktivitet i aksjene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere