RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

HP overrasket positivt

Sist oppdatert:
PC-giganten Hewlett-Packard overrasket markedet med noe bedre resultater enn ventet for forrige kvartal og aksjen steg i etterbørshandel onsdag kveld
Det er kraftig økning i driftsinntektene som er hovedårsaken til HPs pene resultatutvikling. Inntektsøkning har skjedd alle selskapets hovedvirksomheter.

De sterke tallene kommer kun en uke etter at konsernsjef Carly Fiorina måtte si takk forseg.

Spesielt selskapets PC-virksomhet rettet mot privatmarkedet har slitt de siste par årene, men nå kan selskapet vise til en økning i salget på 12 prosent, og en økning i resultatmarginene til 2,1 prosent.

Før HP har både Dell, IBM og Intel overrasket med gode PC-tall.

HPs tall for regnskapsmessige første kvartal viser et resultat på 943 millioner dollar, eller 32 cent pr. aksje, mot 936 millioner i samme periode i fjor. Selskapet har avvikende regnskapsår, og første kvartal ble avsluttet 31. januar.

Driftsinntektene økte fra 19,5 milliarder til 21,5 milliarder dollar.

Justert for engangsposter endte resultat pr. aksje på 37 cent, opp fra 35 cent i fjor. Analytikerne hadde ifølge Reuters Research ventet pluss 36 cent etter driftsinntekter på 21 milliarder.

Aksjen ble sendt opp 2 prosent i etterbørshandel på tallene.

HP sier de for andre kvartal venter et resultat på 35 til 37 cent pr. aksje og en omsetning på 21,2 til 21,6 milliarder dollar. Analytikerne lå i forkant på 36 cent og 21,1 milliarder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere