RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

HP slo estimatene

Sist oppdatert:
IT-giganten Hewlett-Packard og toppsjef Carly Fiorina leverte bedre enn ventet på både bunnlinjen og topplinjen i siste kvartal. Aksjen steg markant i handel etter børs tirsdag
Verdens nest største PC-produsent, Hewlett-Packard, leverte tall for selskapets andre kvartal etter børsslutt på Wall Street tirsdag.

Tallene var bedre enn analytikerne hadde ventet, både på salglinjen og resultatlinjen i kvartalet. I tillegg til dette gjentok HP-sjef Fiorina salgs- og resultatestimatene for selskapets andre halvår.

HP har blitt en IT-kjempe etter fusjonen med Compaq. Selskapet tjente 659 millioner dollar i siste kvartal, eller 22 cents pr. aksje. Dette er mer enn det dobbelte av 252 millioner i inntjening før selskapet hadde gjennomført fusjonen med Compaq i fjor.

Ekskludert engangsavsetninger for restrukturering og avskrivning av eiendeler relatert til fusjonen, meldte selskapet om et resultat på 29 cents pr. aksje, noe som var to cents over analytikernes estimater, ifølge First Call.

Salget falt til 18 milliarder i perioden fra 18,2 milliarder (inkludert Compaq) i samme perioden i fjor. I gjennomsnitt ventet analytikerne et salg på 17,7 milliarder dollar i siste kvartal.

Hewlett-Packard-aksjen steg hele 8 prosent i etterhandelen på Wall Street, noe som indikerer at investorene synes tallene var svært gode. Investorene liker at HP-sjef Carly Fiorina ikke kom med et nytt resultatvarsel for salget i det kommende kvartalet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere