RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hør krim på mobilen

I sommer kan du laste ned og lytte til lydbøker på mobilen.

Sommeren står for dør, og i den forbindelse lanserer Telenor lydbok på mobilen. Fra lanseringen har Telenor 210 boktitler fra Piratforlaget, Aller Forlag, NRK Aktivum og Barneselskapet (Egmont Serieforlaget).

- Vi har lenge ønsket å introdusere bøker på mobilen, og jeg er glad det endelig skjer. Jeg er sikker på at dette vil bli tatt godt imot av bokglade nordmenn. Mobilen blir en viktig kanal for både etablerte og nye forfattere, sier leder av Mobil Privat i Telenor, Jon Erik Haug i en pressemelding.

Ferielektyre
Nå er ikke Telenors boklansering spesielt rettet mot ferierende nordmenn, men det er en kjensgjerning at nordmenn leser mer bøker om sommeren. Nå skal Telenor og samarbeidspartnerne være med på å spre det glade budskapet.

- For Piratforlaget er samarbeidet med Telenor en flott anledning til å spre kvalitetslitteratur i en kanal som er tilgjengelig for alle. Lydboka blir stadig mer populær. Fordelen med nedlastning til mobil er naturligvis at mobilen er for hånden overalt - det være seg på stranden, venteværelset eller på toget. Dessuten tror vi at lydbok på mobil kan bidra til å trekke flere unge mennesker til litteraturen. Papirboka lever godt i både innbundet form og pocket. Vi tror på samme måte at lydboka kan ha et godt liv både "innbundet", tradisjonelt i cd-boks, og som digitale nedlastbare filer, sier Tine Kjær, forlegger på Piratforlaget.

Billig
Kjøper du en lydbok i butikken må du fort ut med 300 kroner. For populære titler hender det prislappen er enda høyere. Hos Telenor koster en hel roman eller krim i underkant av 300 kroner, eller fra 9 til 15 kroner per del. Har du et minnekort med grei lagringskapasitet, kan du dermed fylle på med lektyre for hele sommeren.

- Nå kan du bli med Jules Verne "Jorden rundt på 80 dager", du kan la Alexandre Dumas introdusere deg til "Greven av Monte Christo", eller du kan lytte til Anne Holts roman "Presidentens valg". Dette er bare tre av 210 boktitler som nå har klare. Vi ser nå starten, en rikholdig bokhandel på mobilen skal bygges opp, sier Haug.

Barna kan kose seg med en rekke barnebøker til mobilen.

Kjøp i Norge
Frem til 1. juli tilbyr Telenor gratis smakebiter fra bokhandelen. Av gratistilbudene inngår eventyr for barn, hørespill, tre gratis klassikere - og 30 minutters nedlastninger av Jan Guillou, Liza Marklund og Anne Holt. Foruten gratistilbudene i introduksjonsperioden, koster de fleste bøkene fra 9 til 15 kroner delen. Hver del er på fra 2,5 til 3 megabyte.

Datatrafikken du bruker for å laste ned bøkene er inkludert i prisen så lenge du befinner deg i Norge. Skal du utenlands i sommer bør du laste ned bøkene før du drar, ellers kan regninga for bli ubehagelig stor.

Vil du sjekke ut tjenesten kan du sende LYDBOK til 2244 for å komme i gang. Tjenesten støttes av de fleste nyere mobiltelefoner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere