RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hæren beklager dødsfall

Foto: GORAN TOMASEVIC (Reuters)
Sist oppdatert:
Det styrende Militærrådet i Egypt beklager at demonstranter er drept. Sier det skal avholdes valg som planlagt.

Uroen sentralt i Egypts hovedstad fortsatte torsdag på sjette dagen med krav om at Egypts sittende militære regime skal gå av. Ikke siden det 18 dager lange opprøret som førte til president Hosni Mobaraks fall i februar, har Egypt sett noe lignende.

Utsetter ikke valget
Torsdag gikk Militærrådet ut og beklaget at demonstranter er drept i sammenstøt de siste dagene, melder BBC News. Samtidig sier Militærrådet at de planlagte valgene skal avholdes og at dette starter mandag. Det har vært spekulert i om valgene blir utsatt etter uroen de siste dagene.

Rådsmedlem general Mukhtar al-Mouallah sier de som har ansvaret for dødsfallene vil bli holdt ansvarlig. Han sier at familiene til de drepte vil få utbetalt kompensasjon for tapene.

Fredag er det varslet en større protest med krav om at Militærrådet må gå av, melder Sultan al-Qassemi, Twitter-kjendisen som har rapportert fortløpende om Den arabiske våren.

Kraftige gatekamper
Gatekampene mellom opprørspoliti og demonstranter har vært kraftigst rundt det godt bevoktede innenriksdepartementets kontorer i en sidegate nær Tahrir-plassen, ifølge BBC News.

Sent onsdag ble det meldt om skyting her, men ifølge myndighetene avfyrte sikkerhetsstyrkene kun tåregassgranater.

Demonstrantene har avvist et tilbud fra Militærrådet om å skru opp tempoet i arbeidet med overgangen til et sivilt styre. BBCs reporter i Kairo, Jeremy Bowen, sier folk flest er delt i synet på uroen. Noen egyptere mener at de planlagte valgene bør avvikles som planlagt, mens andre mener at militærstyret først må gå av.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere